avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajarea pe perioada determinata este operata in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajarea pe perioada determinata este operata in carnetul de munca?

[Buna ziua ,
Va rog ajutati-ma cu un raspuns la urmatoarea intrebare .Momentan ma aflu in concediu de crestere copil urmand ca ulterior sa ma intorc la serviciu.Nu am unde sa ma mai intorc deoarece postul meu s-a desfiintat prin restructurare.Am gasit un job asemanator cu ceea ce facem eu inainte insa numai pe o perioada de 1 an , adica pe perioada determinata.Intrebare .Acest an in care sunt angajata pe perioada determinata este operat in cartea de munca ? Sau apare o pauza ? Vreau sa stiu daca accept sau nu postul? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:42, 26 August 2011
Orice tip de angajare, daca angajatorul si angajatul isi indeplinesc obligatiile de plata catre stat, este evidentiata ca perioada la vechimea in munca.
1. Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai utilizeaza carnetele de munca.
2. Orice perioada lucrata cu contract individual de munca (pe perioada nedeterminata sau determinata, cu timp integral sau partial) este perioada de cotizare (vechime) la pensie sanatate si somaj.
3. Angajatorul intocmeste si trimite declaratiile nominale lunare iar Casa de Pensii, Casa de Sanatate si Agentia de Somaj are evidenta electronica a stagiilor de cotizare pentru fiecare persoana in parte.
4. Acceptati postul, poate intre timp va face contract pe perioada nedeterminata sau va gasiti alt loc de munca.
5. Viitorul este al angajarilor pe perioada determinata asa ca nu va faceti griji.
Un raspuns de nota 10 Domnule avocat Tudor Valeriu .Va multumesc din suflet .
:offtopic:
Nu sunt avocat si nici nu mi-am dorit asta niciodata.
Sunt economist, specialist in relatii de munca.
Un avocat v-ar fi raspuns cu totul si cu totul altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri contract colaborare valvalentina valvalentina In primul rand vreau sa- i multumesc f. mult dlui avocat Valeriu Tudor pt raspunsul la intrebarile mele anterioare. As dori sa stiu in cazul in care mi s-a ... (vezi toată discuția)
Angajare doar pe perioada de proba in timpul somajului ContSters146211 ContSters146211 Sunt un ``proaspat`` somer, inregistrat din data de 20 mai a.c. De-abia am luat prima plata ! Ma confrunt cu o situatie interesanta: am gasit un loc de munca, ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu timp partial-2 ore-calcul vechime in munca danyyss danyyss Buna ziua, La o persoana cu un contract de munca de 2 ore pe zi, fara sa aiba alt contract de munca, cum se calculeaza vechimea? Din ce am vazut in codul ... (vezi toată discuția)