avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa post primar si viceprimar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa post primar si viceprimar

aveti cumva fisa post model cadru pentru "primar "si "viceprimar"? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nagy , utilizator 12:09, 3 Ianuarie 2009
Doamnă, iertaţi-mă, dar nu puteţi fi serioasă când întrebaţi aşa ceva.

Primarul şi viceprimarul nu sunt salariaţi, nu au un contract individual de muncă pentru a avea şi vreo "fişă a postului". Ei sunt "aleşi locali", care îndeplinesc o funcţie de autoritate publică.

[În plus, între noi fie spus, fişa postului este un document neimpus de vreo normă românească; la noi, în fapt, e o simplă formalitate birocratică, golită de orice scop sau conţinut şi întocmită din automatism, fără a fi luată în considerare vreo utilitate practică.]

Dacă, totuşi, doriţi să aflaţi o listă cu atribuţii pentru fiecare, atunci cea mai simplă sursă de informaţii este Legea 215/2001 a administraţiei publice locale.
Adica, un cetatean candideaza pentru a fi ales ca primar/viceprimar si nu stie ce are de facut in cazul in care va fi ales?
Cred ca este o intrebare ca la "camera ascunsa".
Asa or fi toti politicienii nostri?:-/
Am ajuns de rasul lumii!
nadia_odagiu a scris:

aveti cumva fisa post model cadru pentru "primar "si "viceprimar"? Va multumesc!

Atributiile primarului sau viceprimarului le gasiti in Legea nr.215/2001 a administratiei publice locale, cap.III, art.57 si urm.
tudorvaleriu a scris:

Adica, un cetatean candideaza pentru a fi ales ca primar/viceprimar si nu stie ce are de facut in cazul in care va fi ales?

Stie el ce are de facut dupa alegere. In primul rand " pe cine sa popeasca si pe cine sa raspopeasca". Mai apoi pe cine sa "pricopseasca" si pe cine sa "argaseasca" pana ii iese sufletul "de un cot".

Apoi mai vede inainte de realegere cu ce "hei rup" mai "rupe gua targului" pentru inca un mandat. Mai da si el un mic si o bere acolo ca sa stie cetateanul ca e darnic si ii da inainte.

Cu siguranta ca nu sunt majoritar asa dar sunt mult prea multi de aceasta factura.

te contrazic, utilizator a_k, primarul si viceprimarul AU SALARII si perioada mandatului constituie vechime in munca! si se ia in calcul inclusiv la calcularea pensiei!
si exista o obligativitatea intocmirii fisei postului pentru absolut toate job-urile salarizate, nu mai stiu exact in ce lege..dar stiu ca ITM practica si amenzi in lipsa acesteia.
Multumesc pt raspunsuri!!!

Alte discuții în legătură

Atributiile si modalitati de demitere ale unui viceprimar. Denisa R Denisa R Buna, as dori sa aflu exact care sunt atributiile dar si modalitatile ori conditiile in care un viceprimar poate fi demis din funtie deoarece in legea 215/2001 ... (vezi toată discuția)
Consilierul primarului ecologistu ecologistu va rog frumos ajutati-ma. nu gasesc nicaeri detalii privind angajarea , destituirea consilierului personal al primarului. tine de consiliu local ? poate ... (vezi toată discuția)
Atributii secretar cssm utilizatorx utilizatorx Buna ziua! Eu sunt secretar CSSM de 10 ani la o institutie de invatamant, calitate in care fac singur (fara plata, desigur, onorific,) tot dosarul cu toate ... (vezi toată discuția)