avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vz-cu cu uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vz-cu cu uzufruct

Am inteles ca un astfel de contract se poate ataca de catre succesibili in linie dreapta. Dar ce sanse de castig as avea eu in aceste conditii?? Chiar nici un notar nu stia treaba asta? De ce notarii incheie aceste acte daca stiu ce belele vom avea noi (pagubitii) mai tarziu. Dar probabil ei si-au luat banii nu?? Noi teapa?
Ce as mai putea face in aceste conditii? Mentionez ca parintii ar merge cu mine pana in panzele albe doar sa-mi ramana mie averea si nu la frati. Pot face un aditional la contractul de vz-cu cu uzufruct? trebuie sa existe o solutie. Va multumesc!!!!
Ultima modificare: Marți, 26 August 2008
GAGIU1982, utilizator
Cel mai recent răspuns: GAGIU1982 , utilizator 14:52, 27 August 2008
Mai mult suma donata fratelui bun este egala cu suma primita din actul de vanzare-cumparare. Deci toti banii pe care i-a primit, parintii i-au donat fratelui bun. Acesta l-am exclus definitiv. Dar mai raman surorile vitrege (de tata) care nu cred ca ar mai avea vreo sansa deoarece terenul si casa sunt pe numele parintilor, casa facuta in timpul casatoriei. Si daca ar castiga (ceea ce nu cred) ce procent li s-ar cuveni??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cu titlu oneros a uzufructului GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, parintii mi-au facut acum un an act de vz-cu cu uzufruct pe casa care o detin. Acum vor sa-mi vanda si uzufructul in ideea ca fratilor mei le vor ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, ma numesc Mihai, sunt din Targoviste si am si eu o intrebare. Parintii prietenei mele ne-a facut act de vz.-cu. cu uzufruct la amandoi ... (vezi toată discuția)
Art.845 c civ. tini1982 tini1982 Buna ziua, va rog din suflet sa ma ajutati. Parintii prietenei mele ne-au facut mie si ei un act de vz-cu cu uzufruct (asta e singura clauza) pe casa care o ... (vezi toată discuția)