Am inteles ca un astfel de contract se poate ataca de catre succesibili in linie dreapta. Dar ce sanse de castig as avea eu in aceste conditii?? Chiar nici un notar nu stia treaba asta? De ce notarii incheie aceste acte daca stiu ce belele vom avea noi (pagubitii) mai tarziu. Dar probabil ei si-au luat banii nu?? Noi teapa?
Ce as mai putea face in aceste conditii? Mentionez ca parintii ar merge cu mine pana in panzele albe doar sa-mi ramana mie averea si nu la frati. Pot face un aditional la contractul de vz-cu cu uzufruct? trebuie sa existe o solutie. Va multumesc!!!!
Mai mult suma donata fratelui bun este egala cu suma primita din actul de vanzare-cumparare. Deci toti banii pe care i-a primit, parintii i-au donat fratelui bun. Acesta l-am exclus definitiv. Dar mai raman surorile vitrege (de tata) care nu cred ca ar mai avea vreo sansa deoarece terenul si casa sunt pe numele parintilor, casa facuta in timpul casatoriei. Si daca ar castiga (ceea ce nu cred) ce procent li s-ar cuveni??
Art.845 c civ.
tini1982
Buna ziua, va rog din suflet sa ma ajutati. Parintii prietenei mele ne-au facut mie si ei un act de vz-cu cu uzufruct (asta e singura clauza) pe casa care o ... (vezi toată discuția)