Am intrat intr-o incurcatura cam ciudata,sper sa pot explica cat de clar situatia care suna in urmatorul fel:
M-a angajat o firma de distributie pe o perioada determinata ca agent vanzari dar cu conditia sa depun ca garantie autoturismul personal. Am facut si am semnat actele pentru garantie la notar si la firma am semnat un "angajament" care ma obliga sa raspund de soldurile de pe teren si sa ating un target de vanzari...
Mai am 3 zile pana imi expira contractul de munca,vreau sa plec di firma dar nu vrea sa-mi restituie cartea de identitate al autoturismului. Tin sa precizez ca solduri(facturi scadente) nu am pe teren. Intrebarea ar fi daca poate sa-mi retina garantia sau sa piaerd acesta pe motiv ca nu am realizat acel target pentru care am semnat angajamentul...
Nu am lipsa in gestiune,am predat toti banii,chitantierul numai ca el a pomenit si nu stiu daca legal poate sa ma acuze cu asta :
A avut pierderi materiale din cauza mea fiindca timp de 2 zile nu am mai luat comenzi de la clienti (asta dupa ce mi-a spus ca pana am solduri pe teren nu ma lasa sa plec)
Nu are cum a va acuze de asa ceva .. nicio instanta nu o sa-l creada , iar afirmatia ca nu va lasa sa plecati vine in contradictie cu principiul libertatii muncii prevazut in art.3 alin.3 C.mun. , si anume : Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
Multumesc mult de raspunsuri. Am sa incerc sa-i trimit o "somatie" prin care sa-i spun ca daca nu imi semneaza nota de lichidare si nu imi da inapoi cartea autoturismului am sa apelez la instanta,insa nu stiu cum sa formulez aceasta scrisoare si nu stiu care este procedura pentru a desface contractul de garantie.
Delapidare
florianbogdan
Buna ziua.Astazi am fost chemat de catre inspectorul sef al politiei economice din Focsani pentru a ma informa ca sunt acuzat de delapidare.Fostul angajator a ... (vezi toată discuția)