avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executare silita

In ura sentintei definitive si irevocabile am dreptul de a primi o suma X de la fosta sotie.Am cerut executere silita pt ca nu vroia sa imi dea banii.Cand a primit instiintarea a plecat dupa 2 zile in Italia.Si-a angajat avocata care a depus pretentia fostei sotii de a plati in 6 rate pe motiv ca a plecat sa munceasca cu contract initalia si a deschis un cont intr-o banca unde,zice ea,va vira banii pana la plata sultei,bani care vor fi ridicati de catre avocata ei si platiti mie.Dar nu prezinta copie dupa contract.Eu stiu ca de fapt ea nu munceste acolo ci e in concubinaj cu cineva dar nu putem dovedi.A MAI SPECIFICAT CA NU AM PLATIT PENSIA ALIMENTARA A CELOR 2 COPI DE UN AN SI ACESTA ESTE MOTIVUL PT CARE CERE esalonarea.Executorul judecatoresc pe care l-am plait a spus ca va scoate la licitatie garsoniera car ia ramas in urma procesului si din care mi trebuie sa imi dea jumatate.Dar in pretentia scrisa de fosta sotie o imputerniceste pe avocata sa fac atoate demersurile posibile pt a imipedica licitatia..Pretentia a fost inregistrata la tribunal in 18.08 cu termen de judecat ain 16.11Licitatia era programata in 9.09.Intrebarea mea este daca se mai poate scoate la vanzare in 9.09 devreme ce aceasta a facut pretentia la tribunal desi primul termen este in luna 11.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 23:59, 27 August 2011
Probabil sotia dvs.prin avocat a promovat o contestatie la executare.Aceasta nu va opri executarea,daca sotia dvs.nu achita cautiunea ceruta de lege in aceasta situatie pentru suspendarea executarii silite.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2011
andymaurul, utilizator
Probabil ca a formulat o contestatie la executare. In cadrul acesteia, sau pe calea ordonante presedintiale dupa depunerea contestatiei la executare, instanta poate, daca sunt motive temeinice, sa dispuna suspendarea executarii silite incepute de catre executorul judecatoresc.
Daca se va pronunta o astfel de incheiere licitatia din septembrie nu va mai avea loc ... in lipsa unei astfel de incheieri insa executorul judecatoresc isi poate continua procedura de executare silita.
In cererea depusa la judecatorie pe 18.08 fosta sotie recunoate debitul,arata ca este in masura sa il plateasca deoarece din luna august munceste in italia ,a deschis un cont pt virarea lunara a salariului si o imputerniceste pe avocata ei sa citez>sa ridice banii din cont pt a-mi fi platiti in decurs de 6 luni,o imputerniceste sa achite sulta,sa faca demersuri pt notificare ,oferta reala de plat,sa ma reprezinte,in cazul unei eventuale executari silite in fata executorului si a instantei jud.inmasura in care va fi necesar,putand formula contestatie la executare,cereri de suspendare a executarii silite,cerere termen acordare termen de gratie si la nevoie sa depuna recurs.anexeazacererea catre judecatorie cerand plata esalonata in 6 luni invocand art 499c.proc.civ,procura pt avocata,somatia de la executor.Nu depune copie dupa contract de munca....ISa inteleg ca nu contesta executaera ci cere doar esalonare????Deci,in mod cat mai real,sa imi spuneti va rog daca se va scoate sau nu la licitatie in septembrie..Termenul pt judecarea cererii va fi in luna 11.Sunt sresat deoarece mama mea re cancer....Va multumesc
Tocmai vi s-a raspuns.Legea prevede ca in cadrul contestatiei la executare contestatorul poate solicita suspendarea executarii silite doar daca achita aceasta cautiune.Daca nu o face executorul judecatoresc va proceda la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita/plata datorie MihaelaVerde MihaelaVerde Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti pe cat posibil in conditiile date. Pe scurt, am contractat un credit cu ippteca de la easy credit. Dupa o per nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita ciprianmon ciprianmon Am primit instiintare privind admiterea cerererii de executare silita depusa de o firma careia ii datorez bani;mentionez ca doresc sa achit firmei suma ... (vezi toată discuția)
Publicatie vanzare edusa edusa am primit o publicatie de vanzare de la un executor judecatoresc in care sunt anuntata ca mi s-a scos apartamentul la licitatie. as avea si cateva intrebari ... (vezi toată discuția)