avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... radiere firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

radiere firma

am avut o firma care a fost lichidata si radiata din evidentele fiscului conf art176 alin 6 c.p.fisc. Cum pot obtine un certificat fiscal care sa dovedeasca faptul ca firma radiata nu mai este inregistrata cu datorii la fisc
Cel mai recent răspuns: eu1961 , utilizator 10:23, 12 Septembrie 2011
din moment ce a fost radiata se intelege ca a incheiat toate socotelile financiare. ANAF nu o sa elibereze un astfel de certificat, poate doar sa ateste ca firma nu mai figureaza in evidentele sale...
totusi intr-un proces de atregere a raspunderii solidare conf art27 se cere de catre instanta sa se dovedeasca soldul la zi a datoriilor debitorului principal fata de fisc care in acest moment sunt 0 avand in vedere ca firma a fost radiata
Solicitati eliberarea unui certificat fiscal de catre Administratia Financiara. In acest caz, administratia poate raspunde ca firma nu mai figureaza in evidentele lor intrucat a fost radiata, la data radierii neexistand datorii catre stat. Impreuna cu cererea pentru eliberarea unui certificat fiscal depuneti o copie a incheierii de sedinta prin care vi s-a solicitat acest lucru. Cereti un numar de inregistrare pentru cererea dvs.
In cazul in care Administratia nu elibereaza certificatul, solicitati instantei emiterea unei adrese catre Administratia financiara prin care aceasta sa comunice soldul datoriilor societatii la data radierii.
Daca firma a fost lichidata si radiata inseamna ca mai are datorii? Instanta cere soldul la zi
eu1961 a scris:

am avut o firma care a fost lichidata si radiata din evidentele fiscului conf art176 alin 6 c.p.fisc. Cum pot obtine un certificat fiscal care sa dovedeasca faptul ca firma radiata nu mai este inregistrata cu datorii la fisc

Lichidarea si radierea soc comerciale se poate face in baza a 2 legi si anume
31/1990 privind soc comerciale
85/2006 privind proc insolventei !!
Art la care faceti referire 176 din OG 92/2003 cpf se aplica de catre ANAF dupa radierea soc .
In traducere daca soc este radiata din reg comertului si ANAF o radiaza din evidentela sale chiar daca figureaza cu datorii.

Daca firma a fost lichidata si radiata inseamna ca mai are datorii? Instanta cere soldul la zi

Asa cum am explicat se poate radia o soc comerciala chiar daca are datorii la ANAF.
Dvs nu ne spuneti clar despre ce proces este vorba ??

Alte discuții în legătură

Datorii fisc eu1961 eu1961 Firma A are datorii la fisc de X lei. Fiscul atrage raspunderea solidara a societatii B. Dupa atragerea raspunderii solidare pentru firma B firma A intra in ... (vezi toată discuția)
Faliment breja breja Buna ziua, Daca o societate intra in insolventa si are debite din clienti neincasati din 2006 iar societatile figureaza la ORC ca :radiate, licidate, ... (vezi toată discuția)
Lichidarea firma alin_bv alin_bv Buna seara Spuneti-mi va rog in cazul dizolvarii voluntare a unei societati comerciale ( doar dizolvare, fara lichidare ) se plateste pe perioada dizolvarii ... (vezi toată discuția)