avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general datorii fisc
Discuție deschisă în Contabilitate în general

datorii fisc

Firma A are datorii la fisc de X lei. Fiscul atrage raspunderea solidara a societatii B. Dupa atragerea raspunderii solidare pentru firma B firma A intra in insolventa cu radiere conf legii 85. Firma B contesta decizia de atragere raspundere solidara si instanta aproba suspendarea executarii silite. Firma A inchide procedura insolventei si este radiata din registrul comertului cu situatiile financiare finale 0 (zero) in fisa sintetica totala datoriile firmei A apar ca incasate si soldul este 0.Nu se constata nicio persoana vinovata pentru ajungerea firmei A in insolventa deci nu este atrasa raspunderea . Fiscul nu se opune inchiderii procedurii si nu cere atragerea raspunderii nici unei alte persoane. Conform incheierii judecatoresti a jud sindic ramasa definitiva si irevocabila in contabilitatea firmei B se trece titlul executoriu de atragere a raspunderii solidare din sume incerte in certe si le stinge. Dupa inchiderea procedurii falimentului si radierea firmei A, ramane definitiva atragerea raspunderii solidare pentru firma B. INTREBARE: care este cuantumul datoriei pe care firma B trebuie sa-l plateasca fiscului?

Alte discuții în legătură

Radiere firma eu1961 eu1961 am avut o firma care a fost lichidata si radiata din evidentele fiscului conf art176 alin 6 c.p.fisc. Cum pot obtine un certificat fiscal care sa dovedeasca ... (vezi toată discuția)
Se poate inchide un s,r,l, cu datorii la fisc? valyyyy valyyyy poate sa mi sp cineva cat costa inchiderea unei societati cu datori la stat si ce obligatie ai ca si termen de plata la stat ... (vezi toată discuția)
Aplicare art 27 cod procedura fiscala ( raspundere solidara) fata de un debitor radiat colonelu colonelu Speta concreta : Instanta inchide procedura falimentului respingand cererea finantelor privind angajarea raspunderii conform art 138 legea 85/2006 . ... (vezi toată discuția)