avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale certificat constatator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

certificat constatator

Buna ziua,

Am o locatie in care depozitez combustibil de tip: motorina, benzina si uleiuri.Aceste produse sunt folosite doar in interes propriu, nu se comercializeaza, cantitatea existenta in "depozit" fiind mica.La controlul efectuat de Garda Nationala de Mediu, s-a cerut obtinerea autorizatiei de mediu pentru depozit, ceea ce implica automat declararea depozitarilor ca ativitate secundara. Mentionez ca activitatea principala a societatii este : Activitati de servicii anexe pentru transporturi terestre, cod CAEN rev.2 -5221, acolo, in sectiunea H, diviziunea 52, fiind trecute si depozitarile.Pe actualul cod caen, Agentia de Protectie a mediului nu emite autorizatie de mediu pentru depozitare, si am fost intrebata de ce se doreste autorizarea depozitului, daca nu se comercializeaza.Ceea ce as vrea sa stiu, daca se poate, este: ce capacitate de depozitare trebuie sa existe intr-o locatie pentru a putea fi denumita depozit de combustibil si a se impune obtinerea autorizatiei de mediu?
Cel mai recent răspuns: serida , utilizator 19:38, 27 August 2008
serida a scris:

Am o locatie in care depozitez combustibil de tip: motorina, benzina si uleiuri.Aceste produse sunt folosite doar in interes propriu, nu se comercializeaza, cantitatea existenta in "depozit" fiind mica.


Orice depozitare de combustibil presupune reguli stricte de mediu si de protectie la inicidente care tin de pompieri sau de inspectori de protectia muncii.

La controlul efectuat de Garda Nationala de Mediu, s-a cerut obtinerea autorizatiei de mediu pentru depozit,


Si pompierii vor cere si ei respectarea conditiilor de depozitare ( nu stiu daca trebuie solicitata autorizarea sau numai trebuie respectate regulile) .
Poate ca va mai treziti si cu ceva inspectori de protectia muncii privind lipsa instructiunilor pentru manipulanti.
Si cine stie cate alte organisme.

...ceea ce implica automat declararea depozitarilor ca ativitate secundara.


Mie mi se pare firesc. Coditiile de depozitare sunt strict aplicate la pompe de benzina.

Mentionez ca activitatea principala a societatii este : Activitati de servicii anexe pentru transporturi terestre, cod CAEN rev.2 -5221, acolo, in sectiunea H, diviziunea 52, fiind trecute si depozitarile.Pe actualul cod caen,


Sunt mai nuantate activitatile mentionate in noul cod CAEN.

Agentia de Protectie a mediului nu emite autorizatie de mediu pentru depozitare,


De ce nu emite ca nu corespunde normelor sau ca nu aveti trecut codul Caen in actul constitutiv ?

...si am fost intrebata de ce se doreste autorizarea depozitului, daca nu se comercializeaza.


Sunt de parere ca a fost o intrebare care nu are legatura cu calitatea oficiala a celui care a intrebat. Cred ca din curiozitate.

Ceea ce as vrea sa stiu, daca se poate, este: ce capacitate de depozitare trebuie sa existe intr-o locatie pentru a putea fi denumita depozit de combustibil si a se impune obtinerea autorizatiei de mediu?


Sunt de parere ca daca ai o canistra in garaj nu-ti trebuie autorizatie ( cu toate ca nu am auzit pe nimeni sa stocheze benzina din considerente de scumpire sau ca uneori la pompa nu e.

Domnule Ciubotaru, cred ca m-ati inteles gresit, tocmai asta am vrut si eu sa spun: un depozit e depozit indiferent de capacitate, dar atunci de ce nu este luata in considerare de catre agentia de protectia mediului activitatea de depozitare cuprisa in codul caen 5221?De ce mi se cere schimbarea certificatului constatator prin adaugarea separata a activitatii de depozitare, cand eu nu am aceasta activitate pentru comercializare?Care este practic diferenta intre activitatea de depozitare cuprinsa in codul caen 5221 si cea cuprinsa la codul caen 5210 in acest caz? E adevarat ca au fost si alte organisme de control, inclusiv pompierii, dar nimeni nu a facut aceasta diferenta, iar eu nu stiu ce sa fac. Doar sa imi schimb certificatul constatator si sa introduc si codul caen 5210,dupa care sa incep procedura de obtinere a autorizatiei de mediu, dar asta mi-ar lua timp, iar garda de mediu nu imi da acest timp.
Va multumesc pentru raspuns, si sa stiti ca nu e doar o curiozitate, imi pare rau daca mesajul meu v-a facut sa credeti acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen Can Can Buna ziua! Va rog daca puteti sa ma lamuriti cu privire la alegerea codului caen: - comert cu materiale de constructii (preponderent catre persoane ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu pentru depozit societate comerciala. ce autorizatii sunt necesare? nyusziful nyusziful Buna ziua. As avea nevoie de lamuriri privitoare la acest aspect: suntem o societate comerciala care producem material textil. Avem sediul si locul de ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru - depozitare marfa ContSters57430 ContSters57430 buna ziua, pentru deschiderea unui punct de lucru, am intocmit hotarea aga cu doua coduri caen: 1. CAEN 4671 – comert cu ridicata al ... (vezi toată discuția)