avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare cim

buna seara, am depus cere de incetare activitate incepand cu data de azi 29.08. cu acordul partilor art 55, lit b, nu am primit raspuns in cursul zilei desii am avut o discutie telefonica cu angajatorul, maine sunt obligata sa ma prezint la servici? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 30 August 2011
Acordul partilor presupune ca si angajatorul a fost de acord cu plecare Dvs.Aveti acest acord?

De regula daca angajatorul este de acord cu solicitarea Dvs. de incetare a CIM prin acordul partilor exista un document in care se mentioneaza expres acest lucru, temeiul in baza caruia inceteaza CIM (respectiv 55 b) CM) si data de la care inceteaza CIM al salariatului .

In practica pe acest document de incetare a CIM prin acordul partilor angajatorul trece de mana ”de acord, semneaza si stampileaza”.

Daca aveti un astfel de document completat cu data la care inceteaza CIM prin acordul partilor, cu numar de intrare la registratura/secretariatul firmei ( si ca sa fiti sigur ar fi preferabil sa aveti si copie a acestui document depus de Dvs. la angajator) atunci este in regula si puteti sa nu va duceti maine la servici.

Daca angajatorul nu si-a exprimat acordul in acest sens, ar fi bine sa va duceti maine la firma pentru a va asigura ca angajatrul este intr-adevar de acord sa inceteze CIM cu Dvs. prin acordul partilor art. 55 lit. b) C.M.
pavel_flory a scris:

buna seara, am depus cere de incetare activitate incepand cu data de azi 29.08. cu acordul partilor art 55, lit b, nu am primit raspuns in cursul zilei desii am avut o discutie telefonica cu angajatorul, maine sunt obligata sa ma prezint la servici? multumesc

Daca angajatorul nu a pus rezolutia ”de acord” pe cererea dvs , atunci trebuie sa mergeti la serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim cipanu cipanu in cazul incetarii unui contract al unui salariat prin art. 55 litera b-acordul partilor- mai e nevoie de preaviz? (vezi toată discuția)
Art.55 lit.b codul muncii. in cate exemplare se face.unde se inregistreza ? benga112 benga112 Mai acum ceva timp am aflat ca nu mai sunt angajat. Ca am incetata activitatea conform art.55 lit.b ( acordul partilor ) Intreb ? puete patronul sa faca acest ... (vezi toată discuția)
Demisie articol din codul muncii mariamarineci mariamarineci Buna ziua, In ce conditii poate inceta un cim conform art 55 lit b si in ce conditii poate incetat conform art 81 al 7? Va multumesc! (vezi toată discuția)