avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisia unui membru din comitet
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisia unui membru din comitet

Va rog sa-mi spuneti daca s-a procedat corect:
Vicepresedintele asociatiei de proprietari si-a dat demisia
Comitetul executiv a desemnat in locul acestuia un alt membru din comitet si a mai propus un alt locatar ( care a acceptat ) pentru a completa nr. de membri initial stabiliti de AG respectiv 5.
Este corecta aceasta hotarare si daca de ce articol reglementeaza aceasta .
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
cfelicia, utilizator
Cel mai recent răspuns: sorinstanciu , utilizator 10:45, 10 Iunie 2013
Cred ca discutia aceasta a fost destul de lamuritoare. Daca vecinului dvs. nu-i place, sa se adreseze justitiei. Se calmeaza el, va asigur! Poate ca trebuia sa-l alegeti pe el si de aceea s-a suparat...
domnule adriantot, observ ca-mi rastalmaciti spusele si denaturati sensul celor scrise de mine si, ca sa fiu mai clar, o sa fac specificatii mai amanuntite ...
comitetul executiv poate alege un presedinte provizoriu dintre membrii CE, nu din afara lui, si nu are dreptul de a alege un alt membru in CE in locul demisionarului (fie el membru simplu sau presedinte) ... numai adunarea generala poate alege un alt membru CE in locul demisionarului.
dealtfel, comitetul executiv poate functiona provizoriu si in numar par de membri, existind o prevedere prin care se specifica faptul ca, in caz de paritate de voturi, votul presedintelui (fie el ales in adunarea generala, fie ales provizoriu de comitetul executiv, dintre membrii alesi in AG)
pe de alta parte, aveti dreptate cind afirmati "adunarea generala poate sa aprobe decizia comitetului si sa o transforme in hotarare a A.G" ... insa userul cfelicia nu a afirmat deloc ca acea decizie de numire a unui membru in comitetul executiv (desi nu a fost ales in adunarea generala) ar fi fost validata in adunarea generala. dealtfel, daca s-ar fi intrunit adunarea generala, poate ar fi validat sau nu acea decizie, insa pina la validare acea decizie este ILEGALA, insa putini proprietari au citit macar o data legea 230 si hg 1588, dar sa le studieze mai in amanuntime.
exact pozitia adoptata de userul adam grecu se bazeaza si unii administratori si si unii membri ai comitetelor executive (pe necunoasterea legilor si pe indiferenta fata de ilegalitati) si iau astfel de decizii ilegale, stiind faptul ca extrem de putini sint proprietarii care merg in instanta pentru anularea unor decizii ilegale.
Imi pare rau ca discutiile devin mai "aprinse".
Sa stiti ca am citit si legea 230 si normele metodologice dar nu am fost lamurita cu privire la inlocuirea unui memebru din CE.
Nu era vorba de presedinte,ci de vicepresedinte.
Deasemenea am citit ca membrii CE nu-si dau demisia ,ci sunt inlocuiti prin hotararea AG sau pur si simplu sunt inactivi.
Deci comitetul nostru are aceeasi componenta, vicele este inactiv( nu se accepta demisia ),la sedinte participa cei 4 memebri ramasi in CE iar la urmatoarea AG ,probabil anul viitor, se va alege un alt memebru sau comitet ,cum vor hotara locatarii .
Asa cred ca este cel mai corect.
Va multumesc pentru indrumari !
Revin la problema discutata in acest topic si va expun cazul asociatiei pe care o conduc. La adunarea generala ordinara din urma cu 2 ani, s-a ales un nou comitet executiv compus din 8 membri, fapt ce contravine prevederilor legale, care precizeaza ca numarul de membri trebuie sa fie par. La vremea respectiva, trebuie sa recunosc ca nu cunosteam aproape deloc legislatia referitoare la asociatiile de proprietari. In cadrul adunarii generale ordinare din anul acesta, am vrut sa repar situatia creata in 2012 si am propus membrilor AG cooptarea a inca unui mebru in CE. Insa mai multi membri AG au propus excluderea unui anumit membru al CE, care prin comportamentul sau in cadrul adunarilor generale si a sedintelor de comitet executiv a avut o atitudine cel putin ostila, fata de ceilalti membri. Propunerea a fost adoptata atunci de majoritatea celor prezenti la adunarea generala, dar au existat obiectii din partea celui "incriminat", motivate de altfel, cum ca la respectiva adunare generala ordinara nu au fost prezenti membrii asociatiei in numarul prevazut de lege, adica acea jumatate plus unu, care sa determine cvorumul necesar desfasurarii adunarii generale. Mentionez ca desi in calitate de presedinte, am constatat ca nu este constituit cvorumul necesar si am intentionat sa suspend adunarea generala, conform prevederilor legale, totusi la insistentele celor prezenti si in special a celui vizat pentru excludere, am continuat adunarea generala, respingand propunerea de excludere, in continuare, comitetul activand tot cu acelasi nr. par de membri. Noroc ca pana acum deciziile luate in sedinte au fost aprobate in unanimitate. Am avut si un control din partea organelor abilitate din cadrul primariei, care au constatat situatia creata si ne-au impus remedierea acestei probleme. Am decis impreuna cu comitetul executiv convocarea unei AG extraordinare, unde printre altele sa remediem problema in cauza. Din pacate, la convocare au raspuns doar o mica parte a membrilor asociatie, ca de obicei, dar de data asta am aplicat prevederile legale suspendand adunarea generala extraordinara, urmand o noua reconvocare in termenul legal prevazut. Atunci vom desfasura activitatea cu cati participanti vor fi prezenti, posibil intr-un numar mult mai mic, decat cei veniti la prima convocare, legea permite acest fapt. Se va putea in astfel de conditii, proceda la excluderea unui mebru al comitetului executiv, sau la alegerea unui nou comitet cu nr. par de membri? Se vor putea lua alte hotarari, foarte importante pentru activitatea asociatiei, daca numarul participantilor va fi foarte mic, comparativ cu numarul membrilor asociatiei, toate astea ca sa nu dam prilejul la discutii si la amenintari cu reclamatii la diverse foruri din partea nemultumitilor care nu vor sa participe la stfel de activitati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea presedintelui de asociatie de locatari matei coca matei coca As vrea sa stiu cum se poate schimba un presedinte de asociatie de locatari, care si-a depus demisia? S-a oferit un alt locatar si vrem sa stim daca poate ... (vezi toată discuția)
Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Constituire legala a comitetului executiv al asociatiei de proprietari corina44 corina44 Din luna martie a acestui an ( deci mai mult de 60 zile) comitetul executiv al asociatiei de proprietari al blocului in care locuiesc este alcatuit din 4 ... (vezi toată discuția)