avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... comisia de inventariere pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

comisia de inventariere pfa

numarul si componenta comisiei daca se poate trimitere la lege multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 09:53, 31 August 2011
Operatiunea de inventariere a elementelor patrimoniale este reglementata de Legea contabilitatii nr. 82 din 24 decembrie 1991 si Ordinul MFP nr. 2861 din 9 octombrie 2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii
Legea nr. 82 din 24 decembrie 1991 si Ordinul MFP nr. 2861 din 9 octombrie 2009
CAP. I Dispozitii generale
ART. 1 (5) Persoanele fizice care desfasoara activitati producatoare de venituri au obligatia sa conduca contabilitate simplificata, bazata pe regulile contabilitatii n partida simpla, potrivit reglementarilor elaborate n acest sens. Aceste persoane ntocmesc Registrul-jurnal de ncasari si plati si Registrul-inventar.
ART. 7 (1) Persoanele prevazute la art. 1 au obligatia sa efectueze inventarierea generala a elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii detinute la nceputul activitatii, cel putin o data n cursul exercitiului financiar, precum si n cazul fuziunii, divizarii sau lichidarii si n alte situatii prevazute de lege.
(2) Ministerul Finantelor Publice poate aproba exceptii de la regula inventarierii anuale pentru unele bunuri cu caracter special aflate n administrarea institutiilor publice, la propunerea ordonatorilor principali de credite.
(3) Rezultatul inventarierii se nregistreaza n contabilitate potrivit reglement?rilor contabile aplicabile.
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
George David, Contabil
Si raspunsul la intrebare care este? Ma intereseaza si pe mine, am de casat "oareshce" obiecte, comisia de inventariere este formata doar din eu si cu mine? Se completeaza acelasi formular ca pentru societati/asociatii?
Raspunsul este conform prevederilor legale. ,,Comisia,, este formata din dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare registru inventar mon1981 mon1981 Am o firma mica de prestari servicii , nu am stocuri, rulaj destul de mic ca si valoare, este suficient daca completez registrul de inventar? Sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Registru jurnal inventar florinft florinft Sunt de curan Persoana Fizica Autorizata. Obiectul de activitate: comert cu ridicata (export piese schimb). Platitor de TVA. Primesc comenzi de piese schimb ... (vezi toată discuția)
D101+ bilant filofteea filofteea Buna ziua, in data de 21.02.2018 au incetat raporturile de munca cu societatea la care am lucrat in ultimii doi ani. Inventarierea patrimoniului s-a efectuat ... (vezi toată discuția)