avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Completare registru inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Completare registru inventar

Am o firma mica de prestari servicii , nu am stocuri, rulaj destul de mic ca si valoare, este suficient daca completez registrul de inventar? Sau trebuie sa intocmesc liste de inventar ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Decembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: mon1981 , utilizator 19:21, 4 Ianuarie 2020
Da, pt ca sigur aveti: mijloace fixe, un spatiu inchiriat/comodat, obiecte de inventar, sold casa, sold banca.

Legea contabilitatii 82/1991:

Art. 7. (1) Persoanele prevăzute la art. 1 au obligația să efectueze inventarierea generală a elementelor de natura activelor, datoriilor și capitalurilor proprii deținute la începutul activității, cel puțin o dată în cursul exercițiului financiar, precum și în cazul fuziunii, divizării sau lichidării și în alte situații prevăzute de lege.

S-a si prevazut in legislatie cazul societatilor mici: Ordinul nr. 2861/2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea și efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor și capitalurilor proprii


(7) În condițiile în care entitățile nu au niciun salariat care să poată efectua operațiunea de inventariere, aceasta se efectuează de către administratori.


Tot acest ordin precizeaza:

44. -

(1) " Registrul-inventar" (cod 14-1-2) este un document contabil obligatoriu în care se înscriu rezultatele inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor și capitalurilor proprii, grupate după natura lor, conform posturilor din bilanț.

Elementele de natura activelor, datoriilor și capitalurilor proprii înscrise în registrul-inventar au la bază listele de inventariere, procesele-verbale de inventariere și situațiile analitice, după caz, care justifică conținutul fiecărui post din bilanț.
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventariere ContSters245954 ContSters245954 Buna ziua, As dori sa intreb care conturi din balanta de verificare se cuprind in registrul de inventar? Capitalurile proprii se cuprind in registru sau doar ... (vezi toată discuția)
D101+ bilant filofteea filofteea Buna ziua, in data de 21.02.2018 au incetat raporturile de munca cu societatea la care am lucrat in ultimii doi ani. Inventarierea patrimoniului s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Comisia de inventariere pfa sebitoma sebitoma numarul si componenta comisiei daca se poate trimitere la lege multumesc anticipat (vezi toată discuția)