avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihna

Buna ziua , cate zile de concediu de odihna ai dreptul dupa 35 de ani in productie si cate zile se adauga pentru conditii de munca deosebite, meseria mea este, de"tipograf". Va multumesc.#-o
Art. 145. [durata concediului de odihna]
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
(3) Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.

Art. 147. [concediul de odihna suplimentar]
(1) Salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii, alte persoane cu handicap si tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare.
(2) Numarul de zile lucratoare aferent concediului de odihna suplimentar pentru categoriile de salariati prevazute la alin. (1) se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil si va fi de cel putin 3 zile lucratoare.
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul suplimentar de odihna daniela-claudia daniela-claudia care este actul oficial care reglementeaza acordarea zilelor de concediu suplimentar (pe langa concediul de odihna aferent) pentru a le putea prinde si in CCM ... (vezi toată discuția)
Durata concediului de odihna mikitth mikitth As dori sa aflu care este durata concediului de odihna conform legislatiei in vigoare? Angajatul care este incadrat in cimpul muncii cu o invaliditate de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Osanca Osanca Buna seara, as dori sa aflu daca persoanele care lucreaza ca operator calculator, 8 ore pe zi, pot beneficia de alte zile de concediu de odihna, fata de ... (vezi toată discuția)