avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare.

buna ziua .am o fata care sa ingajat la o firma de contabilitate .patronul ia propus sa lucreze 8 ore .dar in contract e trecut 4 ore.si as vrea sa stiu daca e corect sau e o problema.multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 30 August 2011
problema e ca nu prea sunt locuri de munca si angajatorul stie. si daca nu esti deacord cu conditiile impuse esti liber sa pleci. e in dezavantajul fetei ca are 4 ore pe cartea de munca, in sensul ca in cate are un salariu mai mic decat in realitate, evitandu-se astfel plata taxelor si a impozitelor mai mari. Sfatul meu este sa va vedeti de treaba in continuare, deoarece patronul poate oricand sa va de-a fata afara din servici, chiar fara motiv.
Lucrurile nu stau chiar asa. Daca in cim sunt trecute 4 ore si se sta 8 ore la servici este o mare problema. Va puteti adresa ITM-ului.Angajatilor care sunt incadrati cu fractiune de norma le este interzis efectuarea de ore suplimentare.
ingeras2005 a scris:

buna ziua .am o fata care sa ingajat la o firma de contabilitate .patronul ia propus sa lucreze 8 ore .dar in contract e trecut 4 ore.si as vrea sa stiu daca e corect sau e o problema.multumesc si astept un raspuns


Nu este corect... salariatii care au c.i.m. cu timp partial nu pot efectua ore suplimentare .. asadar este o incalcare a legislatiei muncii ceea ce doreste acel angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de munca andreeamuresan andreeamuresan buna ziua, mi s-au incheiat doua contracte de munca , perioada nedeterminata.contract de 2 ore la o firma si 4 ore la alta firma, dar eu muncesc 9 oredoar la ... (vezi toată discuția)
Cim cu timp de 8ore redus la 4ore kisstimea kisstimea care sunt dezavantajele CIM cu 4 ore fata de 8 ore?angajatorul meu doreste sa reduca durata de ore in CIM se beneficiaza de maternitate in caz de CIM la 4ore? (vezi toată discuția)
Pontaj 38 de ore plus ore suplimentare Razvan Popescu Razvan Popescu Buna ziua, am o intrebare, sunt curios sa aflu mai multe opinii. Va rog sa imi spuneti daca considerati ca : - un angajat poate sau nu poate figura in ... (vezi toată discuția)