avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva colectat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva colectat

Firma A din Romania presteaza servicii pentru firma B (sediul in Romania).Serviciile sunt prestate in Italia. Firma A emite factura catre firma B cu sau fara TVA?
Cel mai recent răspuns: ionescu45 , utilizator 11:44, 16 Septembrie 2011
ce fel de servicii?
Firma B executa lucrari la firma din Italia, cu angajatii de la firma A. Firma A plateste diurna angajatilor, si ar factura diurna aceasta firmei B. Firmele A si B sunt firme din Romania -ar trebui facturat cu TVA, locul prestarii insa este in Italia ..
deci practic firma A executa lucrarea in italia si aceasta lucrare trebuie facturata firmei B, care la randul ei o refactureaza firmei din italia, corect?
ce fel de lucrari? (santier sau alte servicii? care sunt acestea?)
conform contractului, cine este responsabil pentru plata diurnei? firma A sau B?

dati mai multe detalii ca sa va pot ajusta!
pentru a primi un raspuns e necesar de descris problema dupa modelul de mai jos:
Descrierea problemiei:

Societatea A, efectuează instalarea unor echipamente pentru B, echipamente livrate în România societatatii C
A- stabilită şi înregistratâ în scopuri de TVA în România conform art. 153 din Codul fiscal, prestator de servicii în România pentru societatea B, respectiv de instalare a bunurilor livrate catre A;
B- stabilită şi înregistratâ în scopuri de TVA în Austria, nu este stabilită în România sau nu este considerată a fi stabilită pentru respectivele livrări de bunuri/prestări de servicii pe teritoriul României conform prevederilor art. 125^1 alin. (2) şi care nu este înregistrată în România conform art. 153 și nici nu are un sediu fix în România unde să primească un asemenea serviciu;
C- stabilită şi înregistratâ în scopuri de TVA în România conform art. 153 din Codul fiscal, efectuează o achiziție intracomunitară de bunuri cu instalare de la societatea B.

Cerere soluție: societatea A factureaza catre firma B cu sau fara TVA 24%?

Descrierea problemei:

Societatea B, efectueazã manopera pentru firma C, cu angajatii de la firma A.
Serviciile de manopera sunt efectuate in Italia.


A- stabilitã ºi înregistratâ în scopuri de TVA în România conform art. 153 din Codul fiscal,

B- stabilitã ºi înregistratâ în scopuri de TVA în România conform art. 153 din Codul fiscal,

C- stabilitã ºi înregistratâ în scopuri de TVA în Italia, nu este stabilitã în România sau nu este consideratã a fi stabilitã pentru respectivele livrãri de bunuri/prestãri de servicii pe teritoriul României conform prevederilor art. 125^1 alin. (2) ºi care nu este înregistratã în România conform art. 153 si nici nu are un sediu fix în România unde sã primeascã un asemenea serviciu

Cerere solutie: societatea A factureaza catre firma B cu sau fara TVA 24%?

Alte discuții în legătură

Facturi cu si fara tva loat loat Buna, Am o intrebare la care as dori un raspuns de la cineva, ca raspunsurile de la diferiti\\"specialisti\\" m-au indus in eroare. Iata faptele. Am ... (vezi toată discuția)
Neplatitor de tva- cum facturez? ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Daca o firma este neplatitoare de TVA, si furnizeaza servicii si marfa firmelor din Romania dar si din strainatate, cum va factura serviciile ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii intracomunitare STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua Societate neplatitoare de tva, neinscrisa in Registrul Operatorilor intracomunitari factureaza servicii la o societate din UE (societatea ... (vezi toată discuția)