avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva colectat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva colectat

Firma A din Romania presteaza servicii pentru firma B (sediul in Romania).Serviciile sunt prestate in Italia. Firma A emite factura catre firma B cu sau fara TVA?
Cel mai recent răspuns: ionescu45 , utilizator 11:44, 16 Septembrie 2011
Consider ca este vorba de punere la dispozitie de personal. In relatia dintre A si B nu conteaza unde vor lucra respectivele persoane, se va factura cu tva 24% pt ca benefiarul serviciilor (B) furnizate de catre A isi are sediul activ economice in Romania.

art 133
"(2) Locul de prestare a serviciilor către o persoană impozabilă care acţionează ca atare este locul unde respectiva persoană care primeşte serviciile îşi are stabilit sediul activităţii sale economice. Dacă serviciile sunt furnizate către un sediu fix al persoanei impozabile, aflat în alt loc decât cel în care persoana îşi are sediul activităţii sale economice, locul de prestare a serviciilor este locul unde se află respectivul sediu fix al persoanei care primeşte serviciile. În absenţa unui astfel de loc sau sediu fix, locul de prestare a serviciilor este locul unde persoana impozabilă care primeşte aceste servicii îşi are domiciliul stabil sau reşedinţa obişnuită."
Asa m-am gandit si eu, multumesc.
Revenind la problema de mai sus:

B este producator -coordonator, A este producator si efectueaza serviciile in nume propriu dar in contul firmei B, pentru firma C (din Italia), cele 2 societati din Romania avand un contract de prestari servicii,privind colaborarea partilor pentru prelucrarea produselor finite pentru firma C.
Intrebare:

Art.133 alin.2 lit.h pct.2, nu se poate aplica in acest caz?"
h) locul unde sunt prestate serviciile, in cazul urmatoarelor servicii:

2. expertize privind bunurile mobile corporale, precum si lucrarile efectuate asupra acestora. Prin exceptie, se considera ca aceste servicii au loc:
- in statul membru care a atribuit codul de inregistrare in scopuri de TVA, in cazul in care aceste servicii sunt prestate unui client care ii comunica prestatorului un cod de inregistrare in scopuri de TVA, valabil atribuit de autoritatile competente dintr-un stat membru, altul decat cel in care se presteaza efectiv serviciile, si se refera la bunuri transportate in afara statului membru in care serviciile sunt prestate;



firma A factureaza serviciile efectuate catre firma B cu sau fara TVA?
Cred ca nu aveti varianta actualizata a Codului fiscal, pt ca la art 133 nu mai este prevederea citata de dvoastra.

Locul prestarii in cazul de mai sus este acolo unde beneficiarul este stabilit.
A va emite factura cu tva pt ca B este stabilit in Romania.

Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
t.simona, utilizator
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi cu si fara tva loat loat Buna, Am o intrebare la care as dori un raspuns de la cineva, ca raspunsurile de la diferiti\\"specialisti\\" m-au indus in eroare. Iata faptele. Am ... (vezi toată discuția)
Neplatitor de tva- cum facturez? ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Daca o firma este neplatitoare de TVA, si furnizeaza servicii si marfa firmelor din Romania dar si din strainatate, cum va factura serviciile ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii intracomunitare STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua Societate neplatitoare de tva, neinscrisa in Registrul Operatorilor intracomunitari factureaza servicii la o societate din UE (societatea ... (vezi toată discuția)