avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... inchiriere utilaje-impozit pe venitul nerezidentilor ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

inchiriere utilaje-impozit pe venitul nerezidentilor 2011

Avand in vedere art.124(19)lit.b

Art. 124(19). - În sensul prezentului capitol:
b) termenul redevente înseamna platile de orice fel primite pentru folosirea sau concesionarea oricarui drept de autor asupra unei opere literare, artistice sau stiintifice, inclusiv asupra filmelor de cinematograf si software, orice patent, marca de comert, desen ori model, plan, formula secreta sau procedeu de fabricatie, ori pentru informatii referitoare la experienta în domeniul industrial, comercial ori stiintific; platile pentru folosirea sau dreptul de folosire a echipamentului industrial, comercial ori stiintific vor fi considerate redevente.


si tanand cont ca sunt indeplinite conditiile de la art 117lit.j

ART117
j) începând cu data de 1 ianuarie 2011, veniturile din dobânzi sau redevente, asa cum sunt definite la art. 12419, obtinute din România de persoane juridice rezidente în statele membre ale Uniunii Europene sau ale Asociatiei Europene a Liberului Schimb, respectiv Islanda, Principatul Liechtenstein, Regatul Norvegiei, sau de un sediu permanent al unei întreprinderi dintr-un stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un stat al Asociatiei Europene a Liberului Schimb, respectiv Islanda, Principatul Liechtenstein, Regatul Norvegiei, situat într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau al Asociatiei Europene a Liberului Schimb, sunt scutite de impozit, daca beneficiarul efectiv al dobânzilor sau redeventelor detine minimum 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare la persoana juridica româna, pe o perioada neîntrerupta de cel putin 2 ani, care se încheie la data platii dobânzii sau redeventelor;
___________
Litera j) a fost modificata prin punctul 82. din Ordonanta de urgenta nr. 109/2009 începând cu 01.01.2010.


as dori sa stiu daca ar mai trebui sa retin cota aferenta pe impozit pe venitul nerezidentilor in cazul unui contract al carui obiect este inchirierea de utilaje de constructii.
Beneficiarul veniturilor - persoana rezidenta in UE
Platitorul de venituri - persoana rezidenta in ROMANIA


Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 16:43, 24 Septembrie 2011
Dupa enuntul intrebarii dvs. sa inteleg ca PJ rezidenta in UE, respectiv beneficiara veniturilor detine de cel putin 2 ani neintrerupti cel putin 25% din actiunile/partile sociale ale PJ romne?
Atunci raspunsul este DA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce taxe trebuie sa plateasca o persoana juridica straina care are participatie intr-un srl romanesc? tudorcioltea tudorcioltea Persoana juridica straina este din Danemarca si va avea o participatie de 40% intr-un SRL romanesc. Domeniul de activitate este comertul online. Cum pot ... (vezi toată discuția)
Impozit dobanda imprumut extern Geo_2008 Geo_2008 va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie. suntem o pers juridical din Romania si avem un contract de imprumut cu o companie din ... (vezi toată discuția)
Conditii inregistrare sediu permanent ioanapatricia ioanapatricia Va rog frumos daca puteti sa imi raspundeti la urmatoarele intrebarii: In fapt, societatea X, care are sediul social in Romania, are incheiate si in curs de ... (vezi toată discuția)