avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... debit catre Casa Judeteana de Pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

debit catre Casa Judeteana de Pensii

Buna ziua!
O persoana pensionata pe caz de boala a fost la Comisie la inceputul lunii februarie 2011, atunci i s-a comunicat si i s-a inmanat de catre comisie o decizie prin care trece la alta grupa de invaliditate (nu).
Decizia de la Casa Judeteana de Pensii a fost trimisa in luna iunie 2011 iar in toata aceasta perioada inclusiv in luna iulie 2011, persoana a primit pensia care i s-a stabilit initial (nici un leu in plus, nici un leu in minus) De fapt in decizia primita in luna iunie a aflat la ca pensia ii scadea cu 60 lei
In luna august a primit pensia micsorata si totodata a primit prin posta (fara confirmare de primire) o instiintare prin care i se comunica ca datoreaza Casei de Pensii un debit in valoare de 300 lei (60 X 5 luni ,cat a primit pensia initial).
Intrebarea mea ar fi daca este legal ca, Casa Judeteana de Pensii sa opreasca din pensia urmatoare aceasta suma sau sa pretinda sa o primeasca in alt mod avand in vedere ca este greseala lor, in jumatate de an ei trebuiau sa se sesize si sa trimita decizia de reducere a pensiei in scurt timp nu dupa jumatate de an.
Am dori sa facem contestatie, ce lege ar trebui sa invocam?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:55, 30 August 2011
Emiterea deciziilor de recalculare,dureaza cateva luni de zile din cauza programelor informatice.Cunosc caz in care s-a depus cerere de recalculare la finalul anului 2010 si inca nu s-a primit decizia.Parerea mea este ca nu aveti nici o sansa daca faceti contestatie.

Legea 263/2010

Art. 179
(4) Sumele platite necuvenit prin intermediul caselor teritoriale de pensii si al caselor de pensii sectoriale se recupereaza de la beneficiari in baza deciziei casei respective, care constituie titlu executoriu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare sume necuvenite DRAGOMIRVIRGIL DRAGOMIRVIRGIL Am fost pensionat la limita de varsta din luna Februarie 2011. La aprobarea dosarului de pensie s-a tinut cont si de certificatul de revolutionar pe care ... (vezi toată discuția)
Pensie btmariuss btmariuss as dori sa-mi spuneti cum pot proceda in urmatoarea speta. unei cunostiinte i s-a taiat pensia de boala de gradul 2 la inceputul anului. a fost chemata la ... (vezi toată discuția)
Schimbarea gradului de handicap nicolaie.s nicolaie.s Buna ziua In urma revizuirii dosarului de pensie, Casa Judeteana de Pensii a modificat gradul de handicap din \"deficienta functionala accentuata\" in ... (vezi toată discuția)