avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua ,am o nelamurire ,,cum cineva poate vinde o parte din mostenire ,,un teren exta-v,daca in partea de mostenire sunt implicati 5 frati ..cum il poate vinde ,,se poate face succesiunea pe unul singur fara sa fie chemati si ceilalti?,,asta ce ar insemna ca ceilalti renunta la mostenire daca nu vin sau nu stiu de deschiderea succesiuni ..are cineva dreptul sa ii scoata din mostenire ,,si daca nu unde ma pot adresa sa stiu sigur pe ce baza a facut easuccesiunea si cum a putut vinde terenul respectiv daca nu are nici un drept ,,ma refer la unul dintre frati ...am primit acasa o suma de bani prin posta de la respectivul de 1000 deci toti ceilalti au primit la fel ca unu din pamint a fost vindut ..cum pot afla cum a fost vindut si la ce pret este evaluat ...multumesc mult ..
Cel mai recent răspuns: stefaniajohnston , utilizator 18:05, 30 August 2011
A VANDUT COTA CARE II REVINE
dar s-a dezbatut succesiunea? daca ati primit o suma de bani pt cota ce va revine inseamna ca a fost un proces de iesire din indiviziune, i s-a atribuit acelei persoane tot terenul si dvs toti ceilalti ati primit o sulta. curios unde v-a citat.
multumesc mult eu tot asa gindeam dar vedeti ca fiecare a primit acasa o parte din bani tot asa deci cei 4 ramasi au primit 1000 dupa care a zis ca este comun ,,daca deschid eu succesiunea pot ce se intimpla cu partea vinduta sau unde ma informez daca respectivul are succesiune deja dezbatuta ,,o mai pot dezbate si eu sau trebuie facut altceva ,,,
Daca isi vindea cota parte, nu avea de ce sa-si despagubeasca fratii cu cate 1.000 lei.

Pe de alta parte, nu putea sa vanda un teren fara act autentic, iar act autentic nu intocmea niciun notar fara ca terenul sa fie inscris in CF si sa fie prezenti toti coproprietarii. Presupun ca a incheiat un act sub semnatura privata, care poate avea cel mult valoarea unui antecontract.

Mai e posibil ca fratele sa fi obtinut un certificat de mostenitor, dar nu cred. Ar fi trebuit sa declare ca nu are frati, martorii sa declare acelasi lucru... Greu de crezut.
NU stiu nimic tin sa mentionez ca nu am luat legatura cu respectivul de multi ani ,,nu stiu ce se intimpla ce a facut sau cum ce va intreb ,,Ce pot eu face acum cum sa procedez ,,se poate sa fi luat tot el sa nu mai putem face nimic?sa ii revina prin lege daca nici unu nu s-au zbatut de la moartea parintilor ma refer in urma cu peste 15 ani ,,sunt decedati parinti noi am vrut sa tinem toate paminturile asa din neam sunt pamituri inainte de al doile razboi mondial mostenire si pe timpul razboiului ,,,nu am vrut sa se separe nimic

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol fara succesiune SLDTimisoara SLDTimisoara buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema,suntem 4 frati,parintii au decedat,tata in 1990 si mamain2002,dupa deces nu s-a facut succesiunea. cel mai ... (vezi toată discuția)
Sucesiune stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariavoicu mariavoicu suntem 3 frati in viata ,parintii au murit acum 30 de ani,eu locuesc in casa parinteasca ,la care in timp am facut numeroase modificari,am platit impozit pe ... (vezi toată discuția)