avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii.

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Break option
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Break option

Va rog sa ne lamuriti ce inseamna "break option"intr-un contract de inchiriere?
Cind survine el si ca urmare a caror motive?
Este acesta o clauza de reziliere amiabila, excadenta clauzelor de baza?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:02, 31 August 2011
Cereri de “break option”, respectiv de suspendare a contractului de inchiriere dupa un an, in cazul in care afacerea retailerului nu functioneaza la parametri doriti.
Insa, de cele mai multe ori aceasta clauza nu este acceptata de proprietari, pentru ca exista situatii in care acesta investeste sume importante de bani pentru refacerea spatiului.

Deci in genere: break option=suspendare
S-ar putea sa aiba si sens de renegociere a contractului inainte de finalizarea lui, in sensul de scadere a chiriei in cazul in care contractul este facut pe o perioada mai mare iar afacerea, asa cum a spus @rolandmandrila, nu da rezultatele prevazute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Se numește ,,hărțuire " ceea ce mi se întâmpla? Felicis Felicis Permiteți-mi un rezumat a ceea ce mi se întâmpla : am închiriat un spațiu comercial, contractul semnat între părți are o clauza de reziliere ... (vezi toată discuția)
Contractul meu de închiriere doar ce a fost reinnoit in decembrie ... Dulugea Ana Dulugea Ana Contractul meu de închiriere doar ce a fost reinnoit in decembrie 2022 pe 2 ani de zile si este specificata chiria. Este înregistrat la fisc. Proprietarul ... (vezi toată discuția)