Buna ziua!
Sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata la o firma. Am primi to oferta care nu poate fi refuzata din partea altei firmei dar ar trebui sa incep cat mai repede.
La noi de 1 saptamana este concediu care va mai dura inca 2 saptamani (in total 3). Administratorul si directorul firmei bineinteles nu vin la lucru. Singura persoana care lucreaza este responsabila de la resurse umane. Cum pot sa fac, legal, sa imi dau demisia fara preaviz.
Demisia fara preaviz nu se poate decat in conditiile prevazute de art.81 alin.8 C.mun.
Notiunea de demisie la zi nici nu exista , demisia poate fi cu sau fara preaviz.
Da, faceti cererea de demisie in dublu exemplar si mergeti s-o depuneti la angajator - departamentul HR sau registratura .
Pe un exemplar trebuie sa va treaca numarul de inregistrare , astfel incat sa aveti dovada inregistrarii acesteia .
Nerespectarea prevederilor legale privind inregistrarea de catre angajator a demisiei, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei - art.260 alin.1 lit.n C.mun.
In acest sens, trebuie sa depuneti o sesizare la ITM.
Demisie
leontinc
Buna ziua ,am o intrebare , daca am nr de inregistrare la demisie cu art 81 alin 8 in care solicit incetarea din data de 3 dar nu am raspuns de la firma .. ... (vezi toată discuția)