Buna ziua!
Sunt angajata de putin timp la o firma, cu contract pe perioada determinata(3 luni).Mi-am anuntat demisia in ultima zi a perioadei de proba ( 5 zile) la unul din superiorii mei care a incercat sa ma convinga sa raman. Nu am putut inainta demisia in ziua respectiva deoarece cei de la hr terminasera programul.Mi-am depus demisia a doua zi dar cei de la hr au refuzat sa mi-o aprobe fara preaviz spunand ca deja am depasit perioada de proba.Mentionez ca una din colege a facut acelasi lucru ca si mine dupa care nu s-a mai prezentat la servici.Pot refuza sa ma prezint in perioada de preaviz?ce poate face angajatorul in aceste conditii? va multumesc!
Conform art. 31/3 don Codul muncii, "pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba CIM poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia din parti, fara a fi necesara motivarea acesteia".
1. Puteti sa nu va mai prezentati la serviciu si veti fi concediata pentru absente nemotivate.
2. Veti fi convocata la comisia de cercetare disciplinara, nu va veti prezenta si se va emite decizia de concediere.
3. Intre timp va puteti angaja in alta parte daca ati gasit un alt loc de munca mai bun.
4. Concedierea pe motive de indisciplina nu va afecteaza in viitor.
Arel:
Salariata a depasit cele 5 zile de proba in care trebuia inregistrata notificarea si angajatorul a profitat de lipsa ei de informatii.