avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contracte individuale de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contracte individuale de munca


Buna ziua

Spuneti-mi va rog daca incepand cu 01.08.2011 trebuie sa modificam contractele de munca deja existente conform celor prevazute de Ordinul 1616/2011 sau vom face doar acte aditionale la acestea?
Daca intocmim acte aditionale la contractele deja existente - conform noilor modificari - cum le vom opera in REVISAL (nu am vazut sa fie optiunea de inregistrare a actului aditional, nr. si data)
In situatia in care de la 01.ianuarie 2011(data de la care nu se mai opereaza in cartile de munca) la un salariat am 2 modificari de salariu, ce operam acum in Revisal, doar ultimul salariu sau operez ambele modificari cu precizarea datei la care intervine modificarea?

Va multumesc,


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 1 Septembrie 2011
Prevederile din Ordinul 1616/2011 se aplica pt. contractele de munca ce sunt incheiate dupa intrarea in vigoare a actului normativ,deci nu trebuie sa intocmiti acte aditionale pt. contracte incheiate inainte de 14 iunie 2011,data publicarii actului normativ in MOF.
In REVISAL operati ultima modificare de salariu,pt. ca de acolo a rezultat salariul pe care
angajatul il are in prezent.
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2011
ContSters136493, utilizator
Modificarile aduse modelului-cadru de c.i.m. prin Ordinul nr.1616/2011 nu sunt modificari care necesita completarea si transmiterea prin REVISAL ... potrivit art.15 alin.2 din Codntitutia Romaniei , legea civila nu are caracter retroactiv ... Principiul neretroactivitatii legii civile este regula potrivita careia legea se aplica majoritatilor care surprind dupa intrarea ei in vigoare nu si acelor situatii petrecute anterior in afara legii.
De asemenea, art.1 din Codul civil mentioneaza ca legea dispune numai pt viitor, ea nu are putere retroactiva.... asadar Ordinul nr.1616/2011 se aplica de la data publicarii lui in Monitorul Oficial si pentru c.i.m. incheiate dupa aceasta data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte aditionale norme codul muncii handaricimarin handaricimarin pentru o societate cu 400 de salariati,in loc sa fac acte aditionale pt.a-i instiinta de modificarile noul Cod al Muncii,este legal sa fac o decizie colectiva ... (vezi toată discuția)
Modificari ale modelului - cadru contract individual de munca leuca_luminita leuca_luminita S-a modificat OMMFPS 64 / 2003 pentru aprobarea modelului-cadru al contractului individual de munca http://www.itmtimis.ro/noutatisite.pdf (vezi toată discuția)
Modificari noul cod al muncii costel58 costel58 Angajatorul a trimis o informare conform careia solicita semnarea de acte aditionale la contractul de munca si noi fise de post cu ocazia ''aparitiei noului ... (vezi toată discuția)