avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acte aditionale norme codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acte aditionale norme codul muncii

pentru o societate cu 400 de salariati,in loc sa fac acte aditionale pt.a-i instiinta de modificarile noul Cod al Muncii,este legal sa fac o decizie colectiva pe care sa o semneze directorul si salariatii si care sa fie inregistrata?In caz de control de la ITM,ma pot justifica cu aceasta decizie?va mutumesc!!!:D
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 13 Iulie 2011
Ce propuneti dumneavoastra , puteti face la regulamentul de ordine interioara, dar la contractele de munca si fisa postului nu.
Buna ziua! Conform carei legi trebuie facut acest act aditional la cim? Multumesc.
Pai e tocmai codul muncii care , pentru fiecare modificare adusa de legiuitor, spune ca trebuie sa se faca act aditional pentru a lua cunostinta si salariatul. Un exemplu e modificarea salariului minim pentru care, de fiecare data cand se modifica de catre guvern, trebuie sa faceti act aditional. Acum, cu aceasta modificare a codului muncii s-au modificat, printre altele, termenele de preaviz si deci trebuie act aditional.
Si daca inca nu am facut asa ceva,e tarziu? Pana cand le pot face? La fac in 2 exemplare si atat? Se transmite in revisal ceva din ele? Multumesc.
Aveti in dreapta ecranului, la documente utile un model de act aditional la contractul de munca care trebuie facut cu data de 01.05.2011 si semnat, in doua exemplare. De aceasta data, pentru aceste modificari nu e nevoie de transmis revisal.

Alte discuții în legătură

Control itm winer winer Am o nelamurire cu privire la urmatoarele : am avut control si inspectorul mi-a lasat ca masaura ca c.i.m vechi care au fost incheiate pina in aparitia ordin ... (vezi toată discuția)
Act aditional la c.i.m ContSters154162 ContSters154162 Contractele de munca vechi trebuie modificate in mod obligatoriu prin act aditional, acum odata cu intrarea in vigoare a noul cod al muncii? :-/ Si prin act ... (vezi toată discuția)
Ordin nr 1616 din 02.06.2011 consela consela ORDIN 1616/2011 In conditiile aplicarii ordinului 1616/02.06.2011 publicat in Monitorul Oficial partea I nr 415 din 14.06.2011 la contractele de munca ... (vezi toată discuția)