avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Subiect: detasarea de la un angajator la altul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Subiect: detasarea de la un angajator la altul

in prezent sunt detasat la un angajator( A). Trebuie sa incetez detasarea de la el (A)si sa ma detasez la un alt angajator(B).
1. Am inteles ca in revisal nu complecteaza angajatorul la care s-a facut detasarea ci cel care a dispus detasarea.- este corect??? Cum se anunta ITM-ul, prin acte aditionale ,prin decizii, sau se coplecteaza in revisal????
2.Salariul de baza nu se modifica ci numai functia.Ce se face in acest caz???


Cel mai recent răspuns: appstejarul , utilizator 21:28, 1 Septembrie 2011
1. Detasarea se completeaza numai de catre angajatorul de la care se detaseaza salariatu respectiv ... nu se depunacte spre vizare la ITM .. se transmite prin REVISAL.

2. Daca se modifica functia se face act aditional de modificare a acesteia. Art.45 teza a II-a C.mun. prevede ca, in mod exceptional, prin detasare se poate modifica si felul muncii, dar numai cu consimtamantul scris al salariatului.
deci in prima faza angatorul 0(cel de baza la care am contractul de munca) comlecteaza in revisal ca incepand cu data de ... inceteaza detasarea la angajatorul B.... si incepand cu data de ... ma detasez la angajatorul C - totul se face prin revisal
In REVISAL :
1. Operatia permite detasarea unui contract deja adaugat in cadrul aplicatiei .
Operatia de detasare se poate face apeland butonul "Detasare" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Contracte", subsectiunea "Detasare".

2. Se selecteaza din lista contractul pentru care se doreste a fi detasat si se apasa butonul "Continuare > >".

3. In ecran se completaza urmatoarele informatii:
- Denumire angajator destinatie: se completeaza denumirea angajatorului unde va fi detasat contractul
- CUI/CIF/CNP angajator destinatie: se completeaza CUI/CIF/CNP al angajatorulu unde va fi detasat contractul
- Tara angajator destinatie: se selecteaza tara angajatorului unde va fi detasat contractul din lista de valori predefinite
- Data inceput detasare: se selecteaza din controlul de data calendaristica data de inceput a detasarii
- Data sfarsit detasare: se selecteaza din controlul de data calendaristica data de sfarsit a detasarii

4. Pentru salvarea informatiilor introduse se apasa butonul "Salveaza". In cazul in care campurile obligatorii nu au fost completate utilizatorul va fi avertizat.

5. Generarea fisierului pentru export se poate face apeland butonul "Generare registru" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Registru".


MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in revisal prelungire detasare. GrosuMaria GrosuMaria Am un salariat detasat din 2014.Acum doresc prelungirea detasarii si nu stiu cum s-o fac (trebuia sa-l comunic din martie cu prelungirea detasarii). Daca merg ... (vezi toată discuția)
Detașare in sua Mateiutza Mateiutza Detașarea in SUA cum se transmite in revisal, in baza cărui articol din Codul Muncii? (vezi toată discuția)
Detasare nicoleta_blu nicoleta_blu Va rog sa-mi explicati ce trebuie sa fac pentru a detasa un angajat de pe o firma pe alta, pe aceeasi functie (cand si cum fac detasarea in revisal). Va ... (vezi toată discuția)