avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune angajat 1/4 norma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune angajat 1/4 norma

Buna ziua.
Sunt angajat cu 2 ore la o firma privata pe post de incasator de teren. La angajare am primit un Pocket PC cu ajutorul caruia clientii pot fi incasati pe loc. In anumite imprejurari am pierdut acest aparat. Care sunt sanctiunile pe care angajatorul le poate lua? Mentionez ca nu mi-a fost oprita nici o garantie materiala si ca in contractul de angajare nu exista mentiuni cu privire la pierderea.sustragerea sau distrugerea acestui echipament.
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 18:24, 1 Septembrie 2011
Buna ziua,
Cu siguranta veti putea fi tras la raspundere patrimoniala,daca se dovedeste ca din vina dv. acel bun a fost furat...
Insa pana una alta e bine sa anuntati angajatourul de acest aspect si sa nu tainuiti infractiunea....iar angajatorul sa poata depuna plangere, impreuna cu dv. pentru furt (chiar si dumneavoastra trebuia sa anuntati de urgenta acest lucru cand ati constatat lipsa...)
Angajatorul poate lua masuri asupra dv. potrivit c. muncii si ale legilor ce guverneaza activitatea in munca, daca se dovedeste prin orice mijloc de proba vinovatia dv.
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri demisie verrcetty verrcetty cred ca m-ati inteles gresit mesajul initial era: "buna ziua lucrez de 9 luni intr-o companie unde inca de la inceput am avut probleme. in luna noiembrie ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - furturi dana_ddopr dana_ddopr Buna ziua,am si eu o problema,respectiv la locul de munca a avut loc un furt. In timp ce eram in pauza si colega mea era ocupata cu o clienta,un individ a ... (vezi toată discuția)