avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mai multe amenzi pentru rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mai multe amenzi pentru rovinieta

Sunt unul dintre fericitii soferi care au primit in ultimele doua saptamani un numar impresionant de pv-ri de contraventie pentru neplata rovinietei.
Practic am fost inregistrata de un sist PAD in fiecare zi/ trei luni si nu stiu daca ar trebui sa ma astept sa primesc PV-uri si amenzi ptr fiecare zi in parte.
Ma poate sfatui cineva cum anume sa rezolv aceasta situatie?
Eu ma gandesc ca de fapt este vorba de o singura infractiune- atata timp cat nu mi s-a adus la cunostinta- si ca ar trebui sa primesc o singura amenda...
daca era vorba de infractiune aveati dreptate deoarece se contopeau .
fiind vorba de contraventii acestea se cumuleaza.
incercati sa le contestati dar slabe sanse.
parerea mea
Lipsa dovezii ca nu ati achitat rovinieta nu constituie infractiune.ci contraventie.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale din România că în data de 30 ianuarie 2010 a fost publicat, în Monitorul Oficial nr. 70, Ordonanţa nr. 8 din 29 ianuarie 2010 pentru modificarea şi completarea OG nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, cu modificările şi completările ulterioare.



În vederea informării corecte a utilizatorilor cu privire la modul de aplicare a sancţiunilor contravenţionale, prevăzute de acest act normativ, comunicăm următoarele:



1. Fapta de a circula fără a deţine rovinietă valabilă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă.

2. Pe lângă amenda contravenţională, contravenientul are obligaţia de a achita şi un tarif de despăgubire, stabilit în funcţie de tipul vehiculului folosit.

3. Achiziţionarea unei roviniete ulterior constatării contravenţiei nu îl exonerează pe contravenient de obligaţia de a plăti tariful de despăgubire.

4. O dată cu aplicarea amenzii contravenţionale, utilizatorilor români li se reţine certificatul de înmatriculare al vehiculului, până la prezentarea dovezii de achitare a tarifului de despăgubire.

5. Prevederile de la punctul 4 se aplică în mod corespunzător şi conducătorilor vehiculelor înmatriculate în alte state.

6. Certificatul de înmatriculare este restituit contravenientului doar dacă acesta prezintă dovada achitării tarifului de despăgubire prevăzut în procesul verbal de constatare a contravenţiei.

7. În cazul în care procesele verbale de constatare a contravenţiei au fost întocmite fără a menţiona conturile în care se va face plata tarifului de despăgubire, se vor utiliza conturile menţionate în tabelul de mai jos.

8. Contravenientul trebuie să transmită, de îndată, o copie de pe documentul care atestă achitarea tarifului de despăgubire, precum şi de pe documentul care dovedeşte plata amenzii contravenţionale, organului din care face parte agentul constatator care a aplicat sancţiunea.
Ok, dar din momentul achizitionarii rovinietei mai pot fi trimise PV-uri de contraventie pentru o fapta savarsita in trecut?
Salut.
Sunt in aceiasi situatia - 2 luni fara rovinieta.
Ce s-a intamplat intre timp? cum ai rezolvat aceasta peoblema?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - instanta competenta amendatu amendatu poti fi contestate amenzile pentru lipsa rovinietei in contencios admnistrativ ? (vezi toată discuția)
Amenzi rovinieta Milanezu21 Milanezu21 Buna ziua,am primit acum 2 saptamani un plic cu 2 amenzi (30 iunie si 7 iulie)acum iar am primit inca 2(ambele in iulie).Mentionez ca eu nu am avut rovinieta ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta ispasdina ispasdina Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru ca in momentul acela nu aveam rovinieta. Acest PVCC mai are si o instiintare de plata care zice ... (vezi toată discuția)