avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperarea unei creante.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperarea unei creante.

Buna ziua!!!! Am imprumutat pe un prieten cu niste bani , ca si garantie am facut un contract de vanzare-cumparare batut la masina ne autentificat de notar pe o masina Renault Megane in valoare de 5000 euro, bani pe care i-am si dat, masina a ramas la el. Pe contrac sunt trecute toate datele tehnice ale masini. Problema ii ca am imprumutat o persoana juridica (firma de taxi) iar finantele din cate am inteles in coantumul datoriei i-a pus sechestru p masina dar masina ii la el si face taxi. datoria ii de 12000 la finante. sechestrul a fost pus de finante dupa ce am facut eu cu el contractul de C-V. singurul act p care il am ii C-V. c pot face? masina daca ii ipotecata de finante pot sa io iau daca il dau in judecata? sau in cuantumul datoriei de 5000 euro sa-l atac asupra bunurilor lui ? cum pot sa-mi recuperez banii :( multumesc!!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
ContSters221184, utilizator
Am inteles ca nu ati incheiat un contract de garantare pentru imprumut, ci un contract de vanzare-cumparare.
Iar restul a fost doar o intelegere verbala : ca acest contract de vanzare-cumparare este de fapt o garantie si nu o vanzare reala.
Doar ca in fata legii conteaza intelegerile scrise, nu cele verbale. Astfel ca, in prezent, sunteti proprietarul masinii, in temeiul acestui contract de vanzare-cumparare.
dar carte masini si talonul sunt inca la el, poate sa-mi ingreuneze situatia? a fost un prieten dar acuma mi-a devenit dusman. dar reamintesc ca , contractul de V-C ii batut la masina de scris si nu-i autentificat la notar.(contractul cuprinde date tehnice , seri de masina, vanzatorul (firma) , cumparatorul, semnat, stampilat , data 07.01.2010 ) trebuie sa-l dau in judecata? finantele pot sa nu ridice sechestru de pe masina? indrumatima va rog mult ce trebuie sa fac.!!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
ContSters221184, utilizator
Impotriva sechestrului faceti contestatie la executare, dar si o instiintare scrisa catre administratia financiara, pentru sistarea executarii silite asupra masinii.
Impotriva fostului prieten - o actiune in revendicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi pot recupera masina? totyoyo totyoyo Buna.In fine l-am imprumutat pe un cunoscut cu niste bani si ca garantie am facut un contract de vanzare cumparare despre masina lui.Masina a ramas la el.Numai ... (vezi toată discuția)
Ajutor dodyalfaed dodyalfaed Buna ziua, nu stiu daca am nimerit tematica forumului, dar nu cunosc domeniul prea bine. Problema este urmatoarea: am cumparat de la firma A un autoturism, ... (vezi toată discuția)
Sechestru asupra bunului mobil alexandru_B alexandru_B Buna ziua! Vin cu o serie de intrebari la o problema cu care ma confrunt de ceva timp. Am fost casatorit cu o persoana timp de 1 luna dupa care am ... (vezi toată discuția)