avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la contracte neplatite
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la contracte neplatite

Buna

Daca o societate semneaza un contract cu un client persoana fizica, presteaza serviciile si acesta are 15 zile sa le plateasca prin banca si nu le plateste, este neaparat ca societatea sa emita factura si sa plateasca TVA pentru aceste contracte neplatite SAU daca societatea a intreprins demersurile legale pentru a obliga clientul la plata se poate astepta cu emiterea facturii si sa se emita dupa solutionare pe suma corecta (serviciile prevad penalizari pentru neplata)
Cel mai recent răspuns: Vasile Popa , Consultant fiscal 08:52, 8 Septembrie 2011
Plata tva se face la momentul inregistrarii faptului generator(cand ati prestat serviciul si sunteti obligati sa intocmiti factura), nu cand sunt incasati banii.
Salut, asta-i doar una dintre"aberatiile fiscale" din Romania,la nivel mic mai treca-mearga dar la nivel mare esti decapitalizat imediat daca incasezi tarziu facturile emise.#-o
Da. Aveti dreptate. Este marele of al mediului de afaceri, fie dintre cei mici sau cei mari.
daca sunt lucrari efectuate, o mai puteti lungi cu emiterea facturii pana la acceptarea situatiilor de lucrari de catre beneficiar, daca nu sunteti in situatia prezentata trebuie sa emiteti factura in luna prestatiei dar nu mai tarziu de 15 ale lunii urmatoare, declararea taxei si plata se va realiza pana pe 25 ale lunii urmatoare prestatiei
revin cu detalii complete:
- se semneaza un contract de prestari servicii
- la semnare clientul beneficiaza de o parte din servicii, are termen de plata 15 zile si penalizare ulterioara pentru intarziere la plata
- clientul nu plateste, contractul nu il reziliaza, prestatorul opreste continuarea prestarii serviciilor pentru neplata dar trebuie sa emita factura?

Alte discuții în legătură

Termen de emitere factura utilizator5555 utilizator5555 O PFA in sistem real, neplatitoare de TVA, prestatoare de servicii, trebuie sa emita factura pentru luna anterioara cel tarziu pana in data de 15 a lunii ... (vezi toată discuția)
Ctr as jur + factura dumitru2000 dumitru2000 avem un contrcat de asistenta juridica mult mai cuprinzator decat tipizatul roz la conditii de plata se specifica: "3.2. Plata onorariului se face pe ... (vezi toată discuția)
Factura incasata cu chitanta sau fara? Mihai223 Mihai223 O PFA neplatitoare de TVA, care presteaza servicii, factureaza catre un client SRL / PFA. Exista contract intre cele doua entitati in care se stipuleaza si ... (vezi toată discuția)