avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Termen de emitere factura
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Termen de emitere factura

O PFA in sistem real, neplatitoare de TVA, prestatoare de servicii, trebuie sa emita factura pentru luna anterioara cel tarziu pana in data de 15 a lunii urmatoare sau o poate emite la sfarsitul lucrarii pentru toata perioada de ex 1,5 -2 luni?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:30, 6 Septembrie 2014
Legea la care va referiti este dsp plata : Daca s-a efectuat o plata luna aceasta trebuie sa emiteti o factura pana pe 15 luna viitoare.
Daca lucrarea nu este receptionata pe stadii de executie, chiar daca se intinde pe durara a mai multor luni, puteti emite factura la sfarsitul lucrarii, dar materialele, manoperara etc. trebuie inregistrate in contul 332 - "Servicii in curs de executie" si inregistrate pe cheltuieli in momentul facturarii.

In plus, daca incasati avansuri, acestea trebuie facturate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz de insotire a marfii-factura igna_florin igna_florin pot sa transport beneficiarului marfa si sa ii facturez in baza avizelor doar luna urmatoare pana in data de 15 a lunii viitoare pentru luna curenta? avand in ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez avansul la o lucrare? dobreg dobreg Buna ziua!Am o firma de constructii,cum inregistrez avansul pa care il primesc pentru o lucrare? (vezi toată discuția)
Venituri in avans birta birta o incasare prin banca pentru firma constructii in decembrie 2009 poate fi operata in 472 fiind lucrari ce se vor executa in 2010 deci si cheltuielile se vor ... (vezi toată discuția)