avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime munca

Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea situatie:
Sunt fost cadru militar care actualmente lucrez intr-o institutie bugetara.Pana la 31.12.2010 mi sa recunoscut vechimea pe care am avut-o ca militar.Din 01.01.2011 nu mai sunt cartile de munca fiind scoase conform legii.Cum mi se va recunoaste vechimea totala in continuare? Cum trebuie sa probez in continuare vechimea, cu ce documente? Daca schimb angajatorul ce documente imi probeaza vechimea totala avand in vedere ca, cartea de munca prezinta doar vechimea de cand m-am angajat in domeniul civil?
Va m,ultumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters115212 , utilizator 17:59, 4 Septembrie 2011
1. Pana la 01.01.2011 aveti carnetul de munca cu toate inregistrarile din el.
2. Dupa aceea puteti solicita de la fiecare angajator (cand va inceteaza CIM) o adeverinta de vechime).
3. - Incepand cu data de01.04.2001 fiecare angajator a copletat si predat la pensii, sanatate si somaj declaratiile nominale lunare care cuprind stagiul de cotizare, timpul lucrat, venitul etc.
- Carnetele de munca au fost (si inca mai sunt) scanate de Casele de Pensii pentru a se evidentia stagiul de cotizare.
4. Daca doriti vreodata un document care sa va ateste stagiul de cotizare (vechime) mergeti la Casa de Pensii de care apartineti cu domiciliul si solicitati o adeverinta in acest sens. O veti capata imediat, contra cost.

pentru atestare stagiu de cotizare (vechime) mergeti la Casa de Pensii de care apartineti cu domiciliul si solicitati o adeverinta in acest sens

se poate face si online
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca alexrose alexrose Buna ziua, Am incercat spre finalul anului trecut sa merg la ITM sa imi fac carnet de munca insa, mi-au raspuns ca nu este posibil deoarece din 2011 nu se ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca Ramona1982 Ramona1982 dupa noul cod al muncii cum se mai poate dovedi vechimea in munca si de unde se cere (ITM sau casa de pensii), da celelalte cotizatii (CAS, somaj, sanatate-de ... (vezi toată discuția)
Adeverinte vechime dupa 01.01.2011-pot obtine o adeverinta de la casa de pensii cu intreaga vechime din 2011 pana in prezent? Utilizatoarea Utilizatoarea Pentru dovada vechimii in munca dupa perioada de 01.01.2011, ma pot duce la Casa de Pensii sa solicit o adeverinta cu stagiul complet de cotizare din 2011 pana ... (vezi toată discuția)