avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in munca

dupa noul cod al muncii cum se mai poate dovedi vechimea in munca si de unde se cere (ITM sau casa de pensii), da celelalte cotizatii (CAS, somaj, sanatate-de la casa de pensii?)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:44, 26 Iunie 2011
Cu adeverinta de vechime eliberata de angajator pentru activitatea desfasurata dupa data de 01.01.2011.
Pana la 31.12.2010 vechimea se probeaza cu carnetul de munca.

1. Incepand cu data de 01.04.2001 stagiile de cotizare la pensii, sanatate si somaj sunt inregistrate la toate aceste institutii (Casa de Pensii, Casa de Sanatate si agentia de Somaj) pe baza declaratiilor nominale lunare transmise de angajatori acestora.
2. Daca doriti, de exemplu, puteti merge la Casa de Pensii sa solicitati o adeverinta cu stagiul de cotizare (satgiul de vechime in munca).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime munca ContSters115212 ContSters115212 Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea situatie: Sunt fost cadru militar care actualmente lucrez intr-o institutie bugetara.Pana la 31.12.2010 mi sa recunoscut ... (vezi toată discuția)
Carnete de munca Gugiu Alina Claudia Gugiu Alina Claudia buna seara? am o nelamurire in legatura ce carntele de munca?as dori sa stiu daca se mai fac,daca mai sunt valabile, am inteles ca de 2 ani de zile e o lege ... (vezi toată discuția)
Solicitant carte de munca me-alina me-alina lucrez fara carte de munca in invatamant de stat din 2009 si pana in prezent (acum la o noua unitate), iar de la vechea unitate de invatamant nu am decat o ... (vezi toată discuția)