Buna seara tuturor,ultima firma la care am lucrat a inchis si mi-au spus sa merg la ITM Bucuresti sa-mi iau cartea de munca(asta in1997).Am fost de mai multe ori incercand in fel si chip sa o obtin ,dar nici gand de asa ceva.Sunt convins ca nici nu au cautat-o in arhiva (aveau scris intr-un caiet numele firmei si ca a fost inchisa, de aceea cartile de munca nu ar mai fi la ei).Eu am o fotocopie dar stiu ca nu ma ajuta prea mult.ACUM CU SCANERIZAREA CARTILOR DE MUNCA STITI UN SITE UNDE SA CAUT DE ACASA,NU AM POSIBILITATEA SA MAI AJUNG CURAND IN BUCURESTI?
buna seara,am facut exact cum m-ati sfatuit si am primit raspunsul ieri de la ITM,in care mi se transmite ca din verificarile efectuate am fost angajat la SC CRENIC IMPORT-EXPORT in perioada 15.07.1995-01.06.1998.Carnetul meu de munca SERIA B.I.Nr.0300226 a fost ridicat de delegatul firmei in data de 24.09.1998.Nestiind cine a fost delegat si avand idee ca patronul societatii se afla undeva in Italia (,cu care am mai vorbit si m-a indrumat la ITM spunandu-mi ca sigur este la ei pt ca firma nu a ridicat-o.oricum rea vointa din partea lui si un refuz total de a ma ajuta ,el fiind primul responsabil pt toate aceste probleme) va rog din suflet sa-mi spuneti ce as putea sa fac in continuare pt a gasi aceasta carte de muncaVva multumesc
Il puteti actiona in instanta pe angajator pentru refuzul de a va elibera carnetul de munca , de asemneea solicitati prin cererea de chemare in judecata instantei sa solicite de la ITM depunerea actelor prin care s-a ridicat carnetul dvs de muca de la aceasta institutie...
deci ca sa il pot actiona in instanta ce trebuie sa fac si cam cat costa totul?in cat timp s-ar rezolva?ce sanse am de a castiga?...daca as castiga cauza si el nu o mai are sau nu o mai gaseste ce as obtine sau la ce ar fi obligat el fata de mune??VA MULTUMESC
1. trebuie sa formulati o cerere de chemare in judecata, prin care sa solicitati instantei de judecata obligarea angajatorului la eliberarea carnetului de munca .....sanse aveti mai ales ca , aveti dovada ridicarii carnetului de munca de la ITM de catre delegatul angajatorului la vremea respectiva.
2. Solutionarea acestui litigiu ca durata de timp nimeni nu va poate spune exact cat dureaza , depinde de volumul de munca al instnatei.
3. In caz de pierdere a carnetului de munca , ar trebui sa cereti instantei fie sa fie obligat la reconstituirea vechimii in munca , fie la plata cheltuielilor pe care le faceti dvs pentru a va reconstitui vechimea in munca.
Carte de munca
dragos4321
am incheiat colaborarea cu o firma in urma semnarii demisiei dar acestia nu vor sa mio dea pe motiv ca au niste creante derecuperat de la mine..tin sa ... (vezi toată discuția)