bunà ziua .sintem 2 surori.tatàl nostru este unicul proprietar al casei noastre. vroiam sà stiu dacà tatàl meu poate sù-i facà act de proprietate, surori mele in lipsa mea. dat fiind faptul cà eu lucrez in stràinàtate . và multumesc anticipat.
ca sà ma fac inteles vorbeam in numele sotiei mele /(scz. pt confuzie).este vorba de o casà la tarà fàcutà in timpul casatoriei ambilor pàrinti care acum sint divortati legal , iar mama sotiei mele la divort a refuzat sau mai bine zis a cedat totul tatàlui sotiei mele fara sa aiba vreo pretentie in ceea ce priveste bunurile in comun ( casà .,terenuri, etc.)
Am si eu o nelamurire ,sunt o cauza asemanatoare cu aceasta.Si eu am fost casatorita aproape20 de ani si toti acesti ani am locuit impreuna ca socrul(pe soacra din pacate nu am cunoscut-o niciodata ,pt. ca era decedata de tanara ,pana sa ma casatoresc).Socrul dupa decesul soacrei a facut succesiunea, si era cam asa:el avea 5/8 din apartament(jumatatea lui de ap. + 1/8 mostenire din jumatatea soacrei),iar fostul sot si sora s-a cate 3/8 mostenire.Daca tot am stat atata amar de ani impreuna in acel ap. ,pt. ca sora fostului sot avea casa ,locuia in alta parte,am cumparat cele 5/8 de la socru(DAR VA SPUN SINCER CA AM CUMPARAT PE BUNE, CA DE LA UN STRAIN ,niciodata nu ne-a dat nimic degeaba),sora nu a vrut sa ne vanda si procentul ei din mostenire dupa maica-sa, desi am cheltuit o gramada de bani cu acele acte ,am ramas agatata de acel procent al ei din mostenire.Acuma dupa cele citite pe aici am o nelamurire :ce sa inteleg ca noi am cumparat ilegal si cand v-a deceda si socrul v-a veni sora lui sa isi ceara partea de la taicasu, pe care el si-a vandut-o cand traia??lamuriti-ma , va rog!
cred ca verbal deoarece soacra mea nici nu a fost prezentà la divort (ea fiind in strainate) ci doar avocatul ei dar pt siguranta o sa incerc sa aflu de la ea exact cum stau lucrurile.. oricum va multumesc f mult pt interesul acordat problemei mele
@Gyna, cat ati cumparat pe "bune" si puteti proba, nu va avea succes daca va ataca acel act de vanzare.
La decesul socrului, sora nu va veni sa mosteneasca acest ap pt ca acea cota a socrului nu mai e in patrimoniul sau la data decesului, va trebui daca doreste, sa atace acel act in instanta si posibil ca nu va avea succes.
Nu trebuie sa va rugati de ea sa va vanda si nu sunteti obligati sa ramaneti in indiviziune cu sora. O actionati in judecata pt iesire din indiviziune, cereti sa vi se atribuie imobilul si o despagubiti pt partea sa