avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Interviul pentru admitere in magistratura
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Interviul pentru admitere in magistratura

Buna ziua,
Sper sa scriu unde trebuie.....
Va rog, imi poate spune cineva in ce consta interviul care se sustine pentru intrare in magistratura, dupa ce ai trecut de testele grila?
De asemenea, as vrea sa stiu dace se gasesc teste pentru rationamentul logic?
Multumesc anticipat.
Mult succes tuturor care in aceasta perioada au emotii cu examenele de admitere la INNM.
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
madalina delia, utilizator
Cel mai recent răspuns: ioana.dark , utilizator 12:39, 6 Septembrie 2011
Multumesc tuturor celor care au citit mesajul de mai sus. Dar chiar nu exista nimeni care sa-mi spuna si mie cam in ce consta acest interviu? Nu vreau sa stiu ad literam ce se intampla in sala...cateva detalii....m-ar ajuta.
Sunt intrebari care vizeaza cunoasterea si respectarea deontologiei profesionale, de genul: ai un priieten care este ziarist si intervine pe langa tine, magistrat, ca sa afle o solutie dintr-un dosar foarte mediatizat. Cum reactionezi, ii spui ce solutie s-a dat? sau - esti procuror si seful tau ierarhic are prieteni din lumea interlopa care care vor ca tu sa dai o solutie de nup intr-un dosar. daca seful iti zice sa dai solutia respectiva, tu cum reactionezi? Sunt in general intrebari de bun-simt pentru care nu ai nevoie de o pregatire prealabila ci doar de simt moral. In legatura cu rationamentul, gasesti pe site-ul inm testele care s-au dat in anii anteriori si poti sa-ti faci o idee rezolvandu-le. Bafta!
Am precizat ca nu doresc sa stiu ad literam ce se intampla in acea sala. As fi dorit sa stiu daca este vorba de o discutie libera cu cei din comisie sau interviul este axat tot pe teme juridice, atata tot.
Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
madalina delia, utilizator
A aflat cineva cand se afiseaza programarile la interviu? Sau, din experienta examenelor trecute, stie cineva daca se afiseaza azi? Sau cand? Multumesc!
madalina delia a scris:

Am precizat ca nu doresc sa stiu ad literam ce se intampla in acea sala. As fi dorit sa stiu daca este vorba de o discutie libera cu cei din comisie sau interviul este axat tot pe teme juridice, atata tot.
Multumesc pentru raspuns.


Ai fost pana acum la vre-un interviu de angajare? E cam acelasi lucru...Te intreaba ce facultate ai terminat, ce faci in prezent, unde te vezi peste 5 ani, de ce vrei sa fii judecator/procuror. Apoi ti se dau cateva situatii ipotetice in care te-ai putea afla ca magistrat si ti se cere sa spui cum ai reactiona.Este o discutie libera si nu ti se reverifica cunostintele juridice (se presupune ca au fost deja verificate). Ti-am raspuns suficient de clar?

Alte discuții în legătură

M-am saturat de inm pana peste cap!!! Costinescu2003 Costinescu2003 Sunt un candidat care a dat de 6 ori la inm! Am invatat pe rupte! am trecut de trei ori de grilele juridice(2003,2005 si 2008). Anul asta am facut 73 de puncte ... (vezi toată discuția)
Candidati la concursul de admitere inm 2009 uniti-va!!! bdm_jus bdm_jus cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare ... (vezi toată discuția)
Proba pentru testarea rationamentului logic alexxadavyd alexxadavyd spuneti-mi, va rog ce parerea aveti despre aceasta proba necesara pentru intrarea in Magistratura,si ce putem face pentru a o elimina? (vezi toată discuția)