avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... proba pentru testarea rationamentului logic
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

proba pentru testarea rationamentului logic

spuneti-mi, va rog ce parerea aveti despre aceasta proba necesara pentru intrarea in Magistratura,si ce putem face pentru a o elimina?
Cel mai recent răspuns: alexxadavyd , utilizator 14:22, 15 Martie 2006
asta e ultima "gaselnita" la acest examen
sper ca vor scoate proba asta.
dar ma intreb " ce naiba vor mai inventa"?
noi invatam de dam in damblageala si alti intra pe usa din dos.
asta e romania. mi-e rusine sa spun dar este adevarul.
da talida, ai dreptate. eu cred ca de la an la an le-a fost din ce in ce mai greu sa salecteze pentru ca aveau de-a face cu candidati din ce in ce mai pregatiti si nu mai ramaneau locuri pentru "alesii lor".
se gandeau: "cati ies la pensie anul asta? "
" X"....De cati avem nevoie anul acesta? Raspuns Y nr de magistrati.
probabil peste 50% erau deja cumparate asa ca mai ramaneau foarte putine libere cu adevarat si cum spuneam candidati din ce in ce mai pregatiti se trezeau ca nu aveau cum sa-i pice.
asa a aparut "testarea rationamentului logic"
si ca sa vezi ca nu e asa logic imi amintesc o intrebare ( nu am candidat niciodata din prea multa constiinta a ceea ce se intampla si pentru ca am vrut la un moment dat si altceva) care era cam asa:
" din ce motiv te duci la cinematograf?"
si erau 4 sau 5 variante de raspuns.
puteau fi corecte 1 sau toate.
auzi tu asta chiar poate fi o intrebare logica, daca iti vine sa crezi. are si raspuns exact. nu conteaza motivul pentru care te duci tu.probabil logica spune ca nu conteaza motivul tau. oricum raspunsul corect imi amintesc ca era: ca sa fii impreuna cu mai multi oameni.
am vazut pe inm modelul si ma gandesc sa vad cum e si cu asta ..e coplesitor sa dai atatea ex unul dupa altul si la urma sa fie un ...test de logica!presupun ca are un scop dar dupa ce ai dovedit ca stii drept, si atata materie, trebuie sa mai si probezi ca gandesti logic?poate asta e dar la spete se poate obs bine. cata logica ai. oricum gandesc ca magistratul in ciuda a toate cunostintele vaste trebuie sa gandeasca simplu, pragmatic si sa evite complicatiile. poate asta e.
e o aberatie iti spun eu.nu erau suficiente atatea probe grele si epuizante au mai bagat una. de ce?
iti dovedesc inteligenta in civil, penal, proceduri, iti rezolv spete, ti arat ca stiu sa gandesc ca un jurist si apoi ma pici pentru ca nu stiu care este "logica" mersului la cinema?
e o evidenta si logica BATAIE DE JOC.
asa e dar de "necaz" inveti orice ca nu prea ai de ales. asa ca invatam dupa cum se cere si cam asta e.si eu m-am saturat de examene pana peste cap, am si administratia de terminat, azi am avut un exa foarte greu , cu 136 intrebari, politica. poimaine am iar un alt fel de aceeasi politica, dar publica, iar ian+feb eaxmene uneori zilnic. ce-mi mai pasa ce mi se cere?merg inainte si cu asta, si cu ex de magistratura, iar intr-o zi voi fi acolo si eu in mod sigur. toti sa aiba bafta, toti merita sa reuseasca, si doar cu suflet si acceptare.

Alte discuții în legătură

Inm flaviusnet flaviusnet avem programa pt examenul de admitere la inm pe anul 2005.cica se da si un test de logica...era cazul (vezi toată discuția)
Grile inm 2006 addonys2004 addonys2004 cum vi s-au parut grilele de anul acesta?mie unele mi-au parut foarte prost formulate si susceptibile de multe interpretari.... (vezi toată discuția)
Test logica anda2happy anda2happy am citit saptamana trecuta in Adevarul ca se va introduce la admiterea in magistratura un test de logica eliminator.dar nu erau mai multe detalii. cunoaste ... (vezi toată discuția)