avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare cu uzufrut viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare cu uzufrut viager

Buna ziua,am si eu o intrebare ,soacra mea intetioneaza sa-i treaca apartamentul sotului meu cu contr.vanz-cump cu uzufrut viager ,sotul meu mai are un frate el trebuie sa vina sa renunte la partea lui de mostenire (socra mea este singura mostenitoare fiind divortata),si a doua intrebare ce drepturi am eu ca sotie in cazul in care pe contract o sa apara doar sotul meu.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: bellefille , utilizator 10:16, 6 Septembrie 2011
1.se poate face vanzare cumpareare,celalalt frate mosteneste impreuna cu fratele[sotul d-voastra] ce ramane la decesul soacrei,
daca se face v-cumparare , aveti dreptul la 50% din imobil el fiind cumparat in timpul casatorie
Nu e necesara prezenta fratelui, nu are la ce renunta cat mama e in viata. Mama vinde, nu dezbateti mostenirea dupa dansa.
Daca va vinde sotului dvs, bunul va fi comun cu dvs, veti avea dreptul la jumatate din el, in cazul unui divort
soacra d-vs poate dispune în timpul vieţii în ce fel doreşte dec bunurile sale ( nu este nevoie de semnătura fratelui) iar în contractul de vânzare cumpărare veţi fi şi d-vs în calitate de soţie
Buna ziua !
1.Se poate face act de vanzare-cumparare cu clauza respectiva , daca soacra are calitate de proprietar .
nu se poate pune problema de succesiune , pt ca succesiunea se deschide prin decesul autorului si nu este cazul :stunned: ; este foarte bine daca se poate obtine acordul fratelui sotului , acesta fiind singurul carepoate ataca acest act translativ de proprietate, in virtutea dreptului la rezerva succesorala .
2.In conditiile spetei , fiind un bun dobandit in timpul casatoriei , acesta va intra sub incidenta prevederilor aplicabile bunurilor comune .
va multumesc pt raspunsuri ,dar ce nu inteleg dupa moartea soacrei mei fratele sotului poate sa vina sa-si ceara drept de mostenire chiar daca facem contr.de vanz -cumparare chiar daca este cu uzufruct viager,nu insemna ca dupa moartea ei sotul meu devine prorietar?

Alte discuții în legătură

Mostenire morosa morosa buna ziua .socrul meu a murit acum in un an sotul meu este singur la parinti si stam cu mama sa .actele pe casa sunt pe amandoi .vreau sa stiu ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare cumparare cu uzfruct viager,de la soacra mea ,dar pe contrac e trecut sotul meu iar eu in paranteza,sintem proprietari cu cota egala? crynarusu crynarusu Buna ziua ,am facut contract pe apartamentul soacrei mele de vinzare cumparare cu uzfruc viager,dar as vrea sa stiu ce obligatii avem fata de ea ? si la ... (vezi toată discuția)
Se pot ceda drepturile la casa ? jorjet99 jorjet99 buna ziua Eu si familia mea locuim impreuna cu soacra, in casa acesteia. fratele sotului meu si-a cumparat o casa si locuieste separat de foarte multi ani, ... (vezi toată discuția)