avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu gri, dovada in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu gri, dovada in instanta

De doi ani lucrez la o societate, pe cim si statul de plata este inscris salariul minim pe economie, restul de bani ii primesc in plic. Cum pot dovedi in instanta? Am niste fluturasi redactati la calculator, fara semnatura, numai stampilati, iar pe ei sunt specificate orele lucrate ( cele reale). Am si doua copii dupa pontajele reale, in care se regasesc nr. de ore specificate in fluturasii de care vorbesc. Nu cred ca pot obtine marturii ale colegilor. E suficient din punctul dumneavoastra de vedere? Ce alte dovezi ar fi valide in instanta? Vreau sa solicit trecerea integrala a sumelor de bani in statele de plata retroactiv.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 6 Septembrie 2011
Am fost de fata la un control de la Fisc si atentia in plic nu a lipsit nici ea, asa ca fara dovezi nu m-am incumetat sa sesizez nimic. Si contractul e full-time.
Pentru a depista aceasta forma de munca ”la gri” trebuie efectuat un control mult mai complex si incrucisat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala??? atanasoaie atanasoaie Un angajat ce a fost platit cu salariul minim pe economie pe cartea de munca ,dar care lua un salariu de aproximativ 2000 ron in mana se decide sa reclame ... (vezi toată discuția)
Firma suspecta m1ha1.blogs m1ha1.blogs suspectez ca o firma: - face evaziune fiscala neplatind tva-ul pe comenzile pe care le executa, - are angajati la negru si executa/lucreaza ilegal ... (vezi toată discuția)
Modificarea abuziva a salariului MariusAdrian MariusAdrian Contractul de munca este incheiat abuziv, fara a se evidentia salariul normal pe care il primesc ca plata, luna-de-luna, ci in acesta este trecut un salariu ... (vezi toată discuția)