avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune

Buna ziua.
Numele meu este Andreea si impreuna cu sotul meu am dorit sa achizitionam un apartament. In acest sens am incheiat un antecontract in baza caruia am platit un avans, urmand sa depunem a doua zi o cerere de credit la o banca. Notarul unde am incheiat precontractul a inscris in CF promisiunea in urmatoarea zi. In ziua cand am avut creditul aprobat, banca a cerut un CF de informare in care a mai aparut o promisiune incheiata anterior celei facute de noi, dar inscrisa mai tarziu. Tinand cont ca proprietarul ne-a dus cu zaharelul si ne tot cerea bani ca sa despagubeasaca celalalt cumparator, i-am facut o notificare prin executor in care ii ceream sa se prezinte la data prevazuta in precontract cu actele in regula in vederea incheierii contractului final. In ziua cu pricina nu s-a prezentat, iar notarul ne-a emis un certificat care face dovada faptului ca noi am fost acolo la ora stabilita si am prezentat extrasul de cont pentru dovada banilor. Am gasit un avocat cu ajutorul caruia am depus la judecatorie o cerere de chemare in judecata si apoi am inscris litigiul in CF. Ieri am depus si plangerea penala la parchet. Noi ne-am facut cat de cat temele si am trimis la camera notarilor publici povestea+actele doveditoare, precum si la cabinetele notariale din oras. Treaba este ca acest proprietar a scos din nou apartamnetul la vanzare si dupa cum am aflat ar fi incheiat un nou precontract insa la o agentie, nu la notar. Intrebarea mea este daca el il poate vinde in acest moment iar noi sa ramanem cu ochii in soare. In plus cat de repede se dau in lucru aceste plangeri penale, in sensul ca ma intereseaza sa-l caute un organ de stat cat mai curand, poate astfel isi va da seama de gravitatea situatiei.

Va multumesc
Andreea
Cel mai recent răspuns: ContSters220718 , utilizator 13:29, 6 Septembrie 2011
prima inscriere in cartea funciara are prioritate
el poate vinde cu antecontract de cate ori doreste,dar si infractiunile se aduna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Banca poate vinde imobile cu proces de prestatie tabulara pe rol? Stei Lucian Stei Lucian Pe baza unui precontract, platesc integral construtia unei case, intru in posesia ei. Firma de constructii refuza insa incheierea actului autentic, ba mai ... (vezi toată discuția)
Conventie (precontract de vanzare-cumparare) broasca maria broasca maria in octombrie am incheiat um precontract de vanzare-cumparare achitand 25% din suma totala,urmand ca in termen de un an sa achit diferenta si sa perfectam ... (vezi toată discuția)