avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Executare silita bilet la ordin refuzat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Executare silita bilet la ordin refuzat

Buna ziua.
Am avut un PFA, comert cu tamplarie pvc.
Am ramas restant cu vreo 5000 ron la un furnizor, intre timp am radiat autorizatia de PFA.
Am avut un bilet la ordin in garantie dat la furnizor care dupa ce a completat cu suma respectiva a depus la banca si am intrat in CIP.
Firma are hot jud pentru incuviintare executare silita si azi am primit o instiintare ca in data de 14 vine executorul cu politia sa faca executarea silita.
Intrebarea mea este urmatoarea.
Avand in vedere ca pfa a fost radiata, avand in vedere ca nu mai are sediul la adresa mea de domiciliu fiind radiata, domiciliul meu este casa parintolor deci eu nu am pe numele meu absolut nimic, nici bun imobil, nici bun mobil, atunci cu ce drept intra executorul in casa parintilor mei?
Ce poate sa faca.
Ce pot face eu sa i inpiedic sa vina acasa la parinti cu politia si sa i faca de ras degeaba de fata cu vecinii, cand colo ei nu au absolut nici o treaba cu fosta ema afacere?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CORTEX , utilizator 09:51, 7 Septembrie 2011
plata debitului ar fi o buna solutie.
multumesc pentru acest raspuns mai mult decat multumitor.
In loc sa dati astfel de raspunsuri mai bine va uitati la desene animate, ne veti fi de mare ajutor.
probabil dvs nu realizati ca solicitati consultanta stiind faptul ca ati dat o tzeapa unui comerciant de bunacredinta. si acum cind realizati ca aveti probleme, cereti ajutor gratis de la forumisti ptr a continua sa nu platiti debitul.

nu puteti impiedica executorul sa vina la usa si sa incheie procesul verbal cerut de lege sau sa sechestreze bunurile mobile urmind sa faceti dovada proprietarului ptr ca posesia inseamna proprietate in privinta bunurilor mobile.

daca veti critici referitoare la procedura de executare, depuneti contestatie la executare la judecatoria competenta. taxa de timbru este de maxim 179 ron. contestatia nu va suspenda executarea silita.

radierea PFA nu are nici o influenta deoarece patrimoniul PFA este patrimoniul persoanei fizice. nu exista raspundere limitata in acest caz.
Acel comerciant de buna credinta dupa ce am incheiat colaborarea cu el mi a facturat absolut toate lucrarile garantiale care au fost facute din vina lor, cum ar fii faptul ca sticle termoizolante de 5 milioane de lei mi le a livrat de 5 ori sparte, deci nu are cum sa aiba pretentia sa i o platesc, cand in procesul verbal de predare primire a fost mentionat de toate cele 5 ori acest lucru, si anume faptul ca sticlele au fost livrate sparte.
I am contactat de mai multe ori teleofnic, prin e mial, etc ca sa ia legatura cu mine ca sa discutam o eventuala esalonare a restentei reale, dar nu au avut nici macar bunavointa sa mi raspunda la telefon sau la e mail.
Oricum va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare pfa radiat l.mihaela l.mihaela Poate fi executat silit un PFA care este radiat? Speta este urmatoarea: un PFA este radiat din oficiu de ONRC in anul 2008. In anul 2009 incepe o executare ... (vezi toată discuția)
Detalii executare silita rorica rorica Buna ziua! Am si eu o intrebare: am un furnizor la care am o datorie. las deoparte faptul ca eu nu am contrract cu el, ca el asre o factura pe care eu nu am ... (vezi toată discuția)
Inscriere somatie de plata in cartea funciara leopold2010 leopold2010 Buna ziua, Vreau sa stiu si eu daca si cum o somatie de plata poate fi inscrisa in cartea funciara. Existau doua ipoteci de grad I si II inscrise in cartea ... (vezi toată discuția)