avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Puteti ierta? Si daca da, cat de des puteti face asta?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Puteti ierta? Si daca da, cat de des puteti face asta?

Cineva drag mie, a gresit mult fata de mine cu cativa ani in urma.. insa, astazi, cand am vorbit cu cineva despre iertare, mi-am dat seama ca nici pana azi, n-am putut ierta acea persoana! In gandul meu brusc s-au ivit o gramada de intrebari.. si una dintre ele ar fi aceea... eu daca nu iert, cum as putea sa fiu iertata? Cu toate astea, nu pot nici astazi accepta ceea ce mi-a facut acea persoana.. ( deci, nu o pot ierta )...! Am iertat pe altii care au gresit fata de mine.. dar, pe acea persoana nici astazi n-am iertat-o ( o urasc cu toata fiinta mea... o urasc ca mi-a facut mult rau )!
Daca cineva dintre Dumneavoastra a putut ierta un om in care a sperat si ulterior la dezamagit foarte, foarte tare, va rog din adancul inimii mele sa-mi spuneti cum ati reusit asta!
In speranta ca-mi veti impartasi din experientele Dumneavoastra, Va multumesc anticipat!
Cu stima, Maria!
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 13:47, 13 Septembrie 2011
In anul 2003 am cunoscut un om in imprejurari mai speciale.De atunci am inteles ca unora le dicteaza altii ce si cum trebuie sa faca. Ma bucur ca sunt un om liber.
Acea imprejurare mi-a schimbat viata,m-a determinat sa studiez dreptul.
Acel om a fost multi ani prietenul meu de suflet dar m-a dezamagit profund.Nu stiu daca el a vrut sa ma umileasca sau asa a fost scenariul....
Stiu doar ca l-am urat cum nu credeam ca pot.Este un sentiment distructiv,la mine a aparut pentru ca sufeream foarte tare.Am investit sentimente(de prietenie)si credeam ca il cunosc,simteam ca il cunosc.
L-am iertat si nu as vrea sa ii fac rau niciodata.Nu am stiut ca a trecut printr-un moment dramatic in viata dar am aflat ulterior si ura s-a transformat in compasiune.

Mi-am promis ca voi tine acest sentiment departe de mine dar viata este atat de complexa incat nu stim ce putem deveni la un moment dat.
Sper sa vina ziua in care isi va cere iertare,cred ca merit asta.Apoi,ma gandesc ca poate i-am facut rau fara sa vreau si nu mai stiu cine ar trebui sa isi ceara iertare.
Traim in acelasi oras dar nu ne vedem...

Imi pare rau pentru tine,Maria.Daca urasti inseamna ca suferi.E groaznic sa urasti.
Iti doresc din suflet sa-ti gasesti linistea sufleteasca.

:luck:
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
floare _de_ colt, utilizator
Mie mi-a facut rau persoana cea mai draga mie si cea mai draga oricui. Am rugat-o de multe ori sa nu-mi faca rau si i-am explicat ca raul o sa se intoarca impotriva ei dar nu a crezut pentru ca eu am fost toata viata mea foarte buna cu ea si am iertat-o mereu. Pana cand nu am mai putut sa o iert. Asa ca am plecat de langa ea, impreuna cu copiii mei si sunt sigura ca in fiecare clipa din viata ei regreta ce a facut. Mie imi e dor de ea dar am lahga mine oameni care ma iubesc sau care ma respecta si viata mea e frumoasa chiar daca ramane mereu regretul ca nu poate fi si ea sa se bucure de noi. Pe masura ce trece timpul se estompeaza durerea. In viitor nu stiu ce va fi, dar am alte preocupari.
Buna seara, Maria_!
Buna seara tuturor!

Indraznesc sa raspund si eu la subiectul tau.

"a ierta" - ma duce cu gandul la "si ne iarta noua greselile noastre precum si noi iertam gresitilor nostri" :)
cu toti gresim mai mult sau mai putin intentionat, in functie de gravitatea greselii apar reactiile in raport cu gradul nostru de afectare. dar, de fapt noi, ar trebui sa ne suparam pe acel comprtament de moment al persoanei, sa aflam ce l-a facut sa greseasca, si nu pe persoana in sine, sa intelegem si din prisma celui care a gresit, situatia.
Desigur, cand exista din start persoana rau intentionata cu directie clara de a ne face rau nu se mai pune problema iertarii.

Da, am iertat si eu, cu greu - mi-a luat vreo 2 ani sa o fac, dar am analizat toate fatetele problemei...
Iertarea tine atat de capacitatea celui care trebuie sa o dea cat si de persoana care o primeste - aici evaluezi in raport cu tine daca merita persoana sa o ierti si de ce.

O seara frumoasa!
Maria_ a scris:

Cineva drag mie, a gresit mult fata de mine cu cativa ani in urma.. insa, astazi, cand am vorbit cu cineva despre iertare, mi-am dat seama ca nici pana azi, n-am putut ierta acea persoana! In gandul meu brusc s-au ivit o gramada de intrebari.. si una dintre ele ar fi aceea... eu daca nu iert, cum as putea sa fiu iertata? Cu toate astea, nu pot nici astazi accepta ceea ce mi-a facut acea persoana.. ( deci, nu o pot ierta )...! Am iertat pe altii care au gresit fata de mine.. dar, pe acea persoana nici astazi n-am iertat-o ( o urasc cu toata fiinta mea... o urasc ca mi-a facut mult rau )!
Daca cineva dintre Dumneavoastra a putut ierta un om in care a sperat si ulterior la dezamagit foarte, foarte tare, va rog din adancul inimii mele sa-mi spuneti cum ati reusit asta!
In speranta ca-mi veti impartasi din experientele Dumneavoastra, Va multumesc anticipat!
Cu stima, Maria!

Acel cineva mai este cineva drag si acuma ?
Nu cred ca daca nu ierti pe cineva nu poti fi iertata pentru ca sunt situatii diferita si persoane diferite .
De cand am trecut de 30 de ani, nu mai pun asa mult la suflet ce mi se intampla, pentru ca mi-am dat seama ca ura strange energii negative si nu-mi fac bine .

Trebuie sa precizez ca nu sunt de parere ca daca iti da cineva o palma trebuie sa intorci si obrazul celalat, trebuie sa mergi p[e principiul ce a fost a fost si ce nu te omoara te face mai puternic .

Mare grija ca ura provine din teama, si cred ca in cazul tau ura provine din faptul ca subconstientul tau lucreaza si crede ca situatia respectiva s-ar mai putea repeta si de aceea nici nu poti ierta .

Macar in mare ai putea sa spui ce ti-a facut ?
Ti-a scos un ochi, ti-a rupt vreo mana sau alt organ (splina, ficat, himen, gura, ureche, deget de la picior) ?
@floare_de_colt si @ Livica mi-ati dat niste raspunsuri demne de aplaudat... si din care am avea cu toti cate ceva de invatat ( mai ales eu )...! Va multumesc din suflet:love2:

@fici Bine-ati venit! Va primesc cu bratele deschise ptr ca interventia Dumneavoastra se vede a fi una benifica sufletului meu.. Cat adevar ati grait atunci cand ati spus... aici va citez : "
Iertarea tine atat de capacitatea celui care trebuie sa o dea cat si de persoana care o primeste - aici evaluezi in raport cu tine daca merita persoana sa o ierti si de ce."=D>

O seara frumoasa tuturor in continuare!
Cu toata stima, Maria!:vishenka:

Alte discuții în legătură

Hai sa stam in adevar Nicolaie Ciobotaru Nicolaie Ciobotaru A fost o data ca niciodata ca de n-ar fi nu s-ar povesti... la inceputul secolului trecut o Romanie... inca neintregita, cu un popor inca \\"nedospit\\" ... (vezi toată discuția)
Aº da valoare lucrurilor, dar nu pentru ce valoreazã, ci pentru ceea ce semnificã Anna2010 Anna2010 Dacă pentru o clipă Dumnezeu ar uita că sunt o marionetă din cârpă şi mi-ar dărui o bucăţică de viaţă, probabil că n-aş spune tot ceea ce ... (vezi toată discuția)
Monologul lui dumnezeu MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE [b]Monologul Lui Dumnezeu [/b]:) \"M-am uitat la tine cand te-ai trezit de dimineata. Asteptam sa-mi spui doua trei cuvinte, multumindu-Mi pentru cele ce ti ... (vezi toată discuția)