avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lipsa inventar-litigiu in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lipsa inventar-litigiu in munca

Buna ziua! De peste 1 an de zile am fost angajat al unui magazin de telefonie mobila, iar acum,dupa ce am incetat colaborarea, au facut un inventar si administratorii firmei incearca sa ma scoata pe mine "tap ispasitor", desi la angajare nu am semnat niciun proces verbal de predare-primire a gestiunii, iar dupa alte cateva miscari de personal(plecari-veniri de oameni noi) nu s-a efectuat inventar. chiar si inventarul anual obligatoriu a fost facut "din pix" la finele anului trecut. Din ce stiu eu, fara luarea in primire a unei gestiuni nu se pot imputa acele lipsuri...este corect? au sanse de castig daca vor dori sa mearga in instanta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 8 Septembrie 2011
Raspunderea patrimoniala a dvs se poate angaja numai daca sunt indeplinite conditiile urmatoare:
1. Calitatea de salariat.

2. Fapta ilicită a salariatului sa fie savarsita in legatura cu munca sa.

3. Prejudiciul

4.Raportul de cauzalitate intre fapta ilicita si prejudiciul cauzat.
"in lipsa unui inventar , ce dovezi pot aduce in instanta, legal admise, care sa stabileasca rapunderea mea materiala?"

Daca nu exista un inventar al gestiunii atunci nu vor putea stabili un eventual prejudiciu,iar in absenta prejudiciului,nu vor putea angaja raspunderea dvs.patrimoniala.
Dar,eu am inteles,dupa cum ati scris in primul comentariu ,ca totusi s-ar fi efectuat si un inventar,la plecarea dvs.din unitate...ati participat la efectuarea acestuia?ati semnat liste de inventariere?
S-a efectuat un inventar dupa ce m-au anuntat ca nu mai continuam colaborarea, in ziua respectiva spunandu-mi sa astept rezultatele acestuia. In acea zi am predat cheia, inca nu m-au chemat sa finalizam raporturile de munca (a trecut deja o saptamana) si eu sunt inca pe hartie angajatul lor(mi-au spus sa o vad ca pe un fel de vacanta). Abia maine sper sa aiba rezultatele finale si timpul necesar pt.a ne intalni si a mi se aduce la cunostinta eventualele lipsuri. Sunt convins insa ca vor incerca sa le puna in culpa mea pe toate, si din acest motiv vreau sa stiu cat de departe pot merge ei si daca au sanse de succes.
Atunci nu va ramane decat sa asteptati sa vi se comunice mai intai rezultatul inventarierii,va trebui intocmit si un proces-verbal de constare a prejudiciului de catre angajator,in urma inventarierii.Puteti actiona dvs.in instanta angajatorul, daca considerati ca de prejudiciul produs nu sunteti singurul vinovat,sau ca acesta nu a fost corect stabilit.
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
ContSters136493, utilizator
xfiles a scris:

S-a efectuat un inventar dupa ce m-au anuntat ca nu mai continuam colaborarea, in ziua respectiva spunandu-mi sa astept rezultatele acestuia. In acea zi am predat cheia, inca nu m-au chemat sa finalizam raporturile de munca (a trecut deja o saptamana) si eu sunt inca pe hartie angajatul lor(mi-au spus sa o vad ca pe un fel de vacanta). Abia maine sper sa aiba rezultatele finale si timpul necesar pt.a ne intalni si a mi se aduce la cunostinta eventualele lipsuri. Sunt convins insa ca vor incerca sa le puna in culpa mea pe toate, si din acest motiv vreau sa stiu cat de departe pot merge ei si daca au sanse de succes.

Mai departe de a va actiona in instanta pentru recuperarea prejudiciului cauzat nu au cum sa mearga ... de asemenea, recuperarea acestuia se paote afce si in baza unui acord intre parti in limita a 5 salarii minime brute pe economie.

Alte discuții în legătură

Constituirea unei garantii echivalent gestionar Florris Florris Buna ziua! Soţia mea lucreaza ca sef de raion (2 raioane ) la un magazin de bricolaj, iar in cursul anului 2009 a fost obligata (altfel probabil ca o dadeau ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala a salariatului - rog urgent raspuns cati81 cati81 Buna! Am lucrat acum 2 ani ca sef de magazin la o firma destul de cunoscuta. In momentul angajarii, m-au condus in magazin, m-au prezentat ca noua sefa si ... (vezi toată discuția)
Gestiune/garantie directori magazine Mihaltan Andrei Mihaltan Andrei Buna ziua, As avea o intrebare legata de gestiunea si garantia pt un director de magazin. Ce se poate intampla in cazul in care unui director de magazion i ... (vezi toată discuția)