avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu Medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu Medical

Buna ziua,
Este normal ca dupa ce aduci concediul medical sa iti zica ca nu au cum sa il plateasca pentru ca nu exista baza de calcul? Mentionez ca nu am lucrat pe perioada 15 martie-11 iulie 2011, iar pe 11 iulie m-am angajat. Concediul medical l-am luat in august.
Mi-au zis acum sa aduc o adeverinta de la locul de munca anterior, dar imi va lua cel putin o saptamana pana o sa fac rost de ea.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Catalina Covaliu , utilizator 12:18, 7 Septembrie 2011
Buna,
Concediul medical nu se calculeaza pe aceeasi baza ca si cel de odihna. Asadar, daca pt cel de odihna, aveti sa spunem 22 zile/an (aceste zile pt calcul fiind raportate la perioada lucrata), pentru cel medical situatia sta altfel. Intr-un an calendaristic, putem beneficia de concediu medical 90 zile, dupa aceasta perioada se intruneste o comisie pt evaluarea sanatatii si in functie de aceasta se decide daca persoana angajata este apta pt. munca sau nu. In cazul dvs. societatea doreste sa aibe o dovada ca ati mai avut sau nu concediul medical in decursul acestui an. Oricum, la efectuarea platilor salariale (ziua de salariu) sunt obligati sa va faca plata acestui CM (societatea, in functie de boala, suporta dor un procent din acest CM, restul fiind decontat de CAS).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul concediului de odihna cezara costina cezara costina Cum se procedeaza in cazul unui salariat care a avut o luna de concediu medical in cursul anului, iar acum solicita concediul de odihna. Din zilele de concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in somaj iosif.kramar iosif.kramar Sunt in somaj. Si astazi dr. mi-a dat CM pentru 15 zile. Trebuie sa-l duc la somaj. Acest fapt sisteaza somajul si il prelungeste? Cat timp iti poti lua CM in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna laviniao laviniao Buna!As vrea sa stiu dupa cat timp de la angajare se pote lua concediu ?Si unde as putea sa gasesc pe net sa am o dovada!MERSI! (vezi toată discuția)