avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calculul concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calculul concediului de odihna

Cum se procedeaza in cazul unui salariat care a avut o luna de concediu medical in cursul anului, iar acum solicita concediul de odihna. Din zilele de concediu de odihna se scade perioada in care salariatul a fost in CM? Puteti sa-mi sugerati un act normativ care sa ma lamureasca in aceasta problema? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:51, 28 Septembrie 2009
Eu am aplicat intotdeauna art.140(2) din Codul muncii, care spune: durata CO anual se stabileste prin CCM aplicabil, este prevazut in CIM si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
Fiind in concediu medical mai mult timp (in cazul dvs. o luna de zile) atunci eu i-as da concediu aferent numai pentru 11 luni din an.
Nu tin cont de aceasta prevedere in cazul in care perioada nelucrata este mai mica de o luna de zile. Acest aspect trebuie bine precizat in CCM la nivel de unitate.
Cel mai elocvent text de lege este cel citat de Valeriu , art.140 alin.2 din Codul muncii. :)
Si eu procedez la fel ca d-nul Tudor Valeriu si nu am avut probleme.
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2008
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane
Este corect punctul de vedere al colegilor privind aplicarea art.140 alin.2 Codul muncii:
"Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic..
Scadeti zilele de CO aferente la o luna cat a beneficiat de concediu medical si acordati CO cuvenit pentru 11 luni cat a prestat activitate.
multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Concediu odihna redus functie de zile concediu medicale crai crai Perioada de concediu medical reprezinta timp nelucrat si reduce concediul de odihna proportional ? (vezi toată discuția)
Concediul de odihna neefectuat se plateste? gizeh_65 gizeh_65 Vin cu o intrebare si eu...am fost angajata la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data 4 septembrie 2007 pina la dat 15 august 2008 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna iban iban cum se procedeaza pentru calculul zilelor de concediu de odihna anual, atunci cand un salariat a avut mai mult de 30 de zile concediu medical pentru anul in ... (vezi toată discuția)