avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... santaj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

santaj

Buna Ziua,

Sunt in situatia in care am facut mai multe petitii la intitutiile statului fata de nerespectarea proiectelor, avize, contracte etc , de catre un constructor imobiliar,
petitii la care am primit raspuns favorabil( prin care i sau dat amenzi si masuri constructorului) . Ca urmare acest constructor impreuna cu avocatul sau imii trimit prin executor o somatie prin care imi cere o suma de bani daca nu ma duc sa dezmint in presa ca petitiile nu sunt adevarate) .
Consider ca este un act de santaj .
Ce trebuie sa fac?

Multumesc!
Daca dvs. considerati ca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de santaj , exprimat in scris printr-o "somatie", puteti face plangere penala la sectia de politie competenta teritorial.
Da, nu poate fi vorba de un santaj in sensul legii penale.
Este o notificare prin care de fapt va anunta ca o sa va dea in judecata pentru motivul ca ei considera ca nu este adevarat ceea ce ati sustinut in presa.
Nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de santaj .(nu s-au savarsit acte de amenintare sau de violenta, in scopul de a da , a face , a nu face ceva, in vederea dobandirii unului folos injust , pentru sine , sau pentru altul ).

Notificarea reprezinta o simpla instiintare cu privire la transarea unui diferend in fata instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santaj in scris ContSters208719 ContSters208719 Santajul in forma scrisa poate face obiectul deschiderii unui proces penal? Preluarea unei gestiunii(care nu face parte din atributiunile fisei postului) in ... (vezi toată discuția)
Santaj, mita sau despagubire - intrunirea elementelor constitutive ale unei infractiuni JohnnyBRB JohnnyBRB Buna seara. O persoana cumpara 3 pulpe gatite de la un supermarket. Cand ajunge acasa si se asaza la masa, constata ca erau foarte alterate...miroseau urat de ... (vezi toată discuția)
Santaj si amenintare blueelf08 blueelf08 Exista in codul penal vreun articol care sa pedepseasca santajul si amenintarea? Pentru ca deja nu mai suport sa fiu santajata si amenintata fie prin sms, fie ... (vezi toată discuția)