Sunt in situatia in care am facut mai multe petitii la intitutiile statului fata de nerespectarea proiectelor, avize, contracte etc , de catre un constructor imobiliar,
petitii la care am primit raspuns favorabil( prin care i sau dat amenzi si masuri constructorului) . Ca urmare acest constructor impreuna cu avocatul sau imii trimit prin executor o somatie prin care imi cere o suma de bani daca nu ma duc sa dezmint in presa ca petitiile nu sunt adevarate) .
Consider ca este un act de santaj .
Ce trebuie sa fac?
Daca dvs. considerati ca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de santaj , exprimat in scris printr-o "somatie", puteti face plangere penala la sectia de politie competenta teritorial.
Da, nu poate fi vorba de un santaj in sensul legii penale.
Este o notificare prin care de fapt va anunta ca o sa va dea in judecata pentru motivul ca ei considera ca nu este adevarat ceea ce ati sustinut in presa.
Nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de santaj .(nu s-au savarsit acte de amenintare sau de violenta, in scopul de a da , a face , a nu face ceva, in vederea dobandirii unului folos injust , pentru sine , sau pentru altul ).
Notificarea reprezinta o simpla instiintare cu privire la transarea unui diferend in fata instantei de judecata.