avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1456 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare

Poate sa-mi raspunda si mie daca un cetatean roman este condamnat cu suspendare intr-un stat din comunitatea europeana afecateaza cazierul judiciar din tara ?mai exact daca doreste sa devina politist sa-u in armata tinand cont ca se zice `` sa nu fi suferit condamnari ``etc .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:01, 8 Septembrie 2011
Desigur, pana la data la care va fi reabilitat, cazierul ii va fi ,,patat,,.
Credeti ca nu se tine cont de condamnarile din strainatate? Se tine, si sunt avute in vedere si la starea de recidiva.
Dar cand va reabilitati este posibil sa aveti sanse de a accede la profesia dorita.
Scumpa doamna conform carui legi daca nu va suparati?sau acord?ca tocamai mi-am scos cazierul si este alb ca si ``zapada``
Sunt aspecte pe care nu are de unde sa le stie doamna avocat.In lege nu scrie nimic.Eu am avut multe cazuri cu condamnari din strainatate si am vazut ca nu aparea cand erau ulterior judecati in Romania pt alte infractiuni.
Nu apare nimic in cazier.

Se poate afla insa din alte surse de condamnare si sa apara la dosar daca vreti pt politie.Se poate insa si sa nu se afle...
Daca vreti pt SRI se va stii...

Depnde la ce vreti sa folositi cazierul...
Pentru noi infractiuni sunteti primar...
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Stimate domn , inainte de a vafurniza raspunsul , pe langa datele pe care le detineam, m-am documentat , studiind LEGEA nr. 290/2004 privind cazierul judiciar .
Astfel incat , va pot informa ca :

Art. 6
(1) La Inspectoratul General al Politiei Romane functioneaza cazierul judiciar central in care se tine evidenta persoanelor care fac obiectul cazierului judiciar, al evidentei operative si al evidentelor speciale ale Politiei si care au comis infractiuni pe teritoriul Romaniei si au fost condamnate la pedepse privative de libertate sau la pedepse cu amenda penala sau administrativa, precum si a celor aflate in una dintre situatiile prevazute la Art. 12 alin. (2) .
(2) In cazierul judiciar central se tine, de asemenea, si evidenta persoanelor despre care s-au primit comunicari de luare in evidenta din partea organelor competente ale altor state.

Art. 9
In cazierul judiciar se inscriu date privind:
a) pedepsele, masurile de siguranta si educative, pronuntate prin hotarari judecatoresti definitive;
b) inceperea, intreruperea si incetarea executarii pedepsei inchisorii, a masurilor de siguranta si educative, liberarea conditionata si revocarea acesteia, achitarea amenzii penale;
c) amnistia, gratierea, prescriptia executarii pedepsei, reabilitarea;
d) pedepsele si masurile pronuntate prin hotarari penale definitive de instantele judecatoresti din strainatate, precum si masurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din strainatate, daca aceste hotarari au fost recunoscute de organele romane competente;
e) hotararile definitive care impun modificari in cazierul judiciar;
f) extradarea.

Ok, la punctul de se face mentiunea ca este necesara recunoasterea hotararii straine de catre instantele romane .
IN Art . 6, alin 2 se mentionaza posibilitatea comunicarii luarii in evidentele altor state.
Chiar daca ati putut scoate un cazier curat, nu poate presupune faptul ca in anumite conditii nu veti intampina greutati.
Dar ganditi-va la situatia in care veti declara pe propria raspundere ca nu ati comis infractiuni.
Sau ganditi-va la verificarile riguroase ce se vor face la o adica , privind persoana dvs.

Observand ca sunt doua puncte de vedere cu privire la intrebarea formulata de user-ului initiator , sustin punctul de vedere profesionist al distinsei doamne Margu , adaugand ca in astfel de situatii , in afara cazierului judiciar , un rol important in desfasurarea verificarilor persoanelor candidate il are si verificarea fisei operative a candidatului , care are alt rol decat fisa de cazier si unde sunt inserate toate faptele si situatiile in care a fost implicata persoana , dar si in care s-a inceput sau s-a terminat urmarirea penala , inca din timpul minoratului.
Deci , nu puteti fi admis intr-o astfel de institutie de invatamant sau in oricare altele in care sunt vizate structuri ale invatamantului care privesc accederea in structurile de siguranta nationala.
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Amânarea aplicării pedepsei înscrisă in cazierul judiciar RazvanSorin91 RazvanSorin91 In urma conducerii sub influenta alcoolului cu o alcoolemie de peste 0,8, in urma hotararii judecatoresti ramase definitiva mi s-a aplicat o pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)
Antecedente penale laurentiuu laurentiuu Pentru ocuparea unui post in spital (ex, medic), la dosarul pentru concurs apare si o declaratie pe proprie raspundere (sau cazier judiciar) din care sa ... (vezi toată discuția)
Ma pot prezenta la examenul pt permis daca sunt urmarit penal pt conducere fara mermis? MihaiMM MihaiMM Buna ziua ..va rog sa ma ajutati si pe mine la o problema...cu cateva luni in urma am fost prins conducand fara permis si cu numere false...atunci aveam 17 ani ... (vezi toată discuția)