avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... site cu stiri
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

site cu stiri

buna dimineata,
De cateava zile ma bate gandul sa deschid un site in care sa adun cele mai bune stiri din Romania la un loc. De exemplu sa iau articole de pe Ziarul Financiar, Bursa.ro, Saptamana financiara, gandul , etc. sa le sortez si sa le pun pe site-ul pe care il voi creea. Problema se pune in felul urmator. Daca la fiecare articol pun si sursa de unde provine se poate ca autorul respectiv sa ceara stergerea lui?
Dorinta mea este ca utilizatorii sa intre pe site-ul respectiv unde pot gasi toate stirile necesare, fara a mai intra pe zeci de site-uri unde citesc cate 2,3 articole.
Tin sa precizez ca la fiecare articol luat de pe alt site voi pune si un link cu trimitere direct catre acea sursa.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 17:58, 10 Septembrie 2011
Salut,ideea nu e rea, eu cred c-ar trebui sa aveti acordul proprietarului ca sa preluati articole. B-)
Daca la finalul fiecarui articol se pune si sursa...este in regula.
Dar nu ar strica sa le dati un email fiecaruia dintre aceste ziare sa le spuneti ce intentionati sa faceti. Nu va garantez ca vor fi de acord pentru ca asta ar insemna ca multi internauti sa citeasca ce-i intereseaza direct pe blogul dvs. si pentru site-urile ziarelor ar fi o pierdere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor - acuzatie de furt tvsorin tvsorin Am un site de mica publicitate in care mai public anunturi care apar in ziarele locale. Anunturile nu sunt preluate identic, dar nici nu sunt mari ... (vezi toată discuția)
Preluare stiri online peshtisor peshtisor Buna ziua. Vreau sa preiau articole de stiri in mod automat de pe ziare online si sa le public intr-o sectiune pe site-ul meu, care printre altele, va ... (vezi toată discuția)
Infiintare ziar online adi11cj adi11cj Buna, Vreau sa va intreb daca stiti ce trebuie facut pentru infiintare ziar online.Dat fiind faptul ca nu e nimic tiparit banuiesc ca asta ma scuteste de o ... (vezi toată discuția)