POate ca subiectul meu este banal în comparaţie cu alte subiecte din forum, însă pentru mine este important aşa că vă rog, cine poate să mă ajute cu un sfat.
Am avut ca animal de companie o pisică birmaneză.
În urma fătării a trei pui, fiind şi prima fătare, a devenit un pic mai agresivă cu unii membrii ai casei, (soţia şi fiica mea), dar cu mine şi fiul meu se purta normal.
Momentul de agresivitate îl avea cred din cauză că soţia mea era foarte agresivă în ceea ce priveşte mobila din casă, locului în care să stea pisica cu puii şi chiar dacă la început a fost de acord cu puii, mai târziu a început să ia tot felul de măsuri cu pisica, în sensul că o tot muta cu puii de colo colo, fapt pentru care am avertizat-o s-o lase în pace.
în cele din urmă, într-o seara, neştiind că eu sunt în ultima cameră a vrut să intre în casă, dar is-a părut că pisica vrea s-o atace, întrucât după spusele ei a venit foarte repede la uşă (dar acest lucru îl făcea de obicei când venea acasă cineva), însă în virtutea celor întâmplate anterior, i-a fost frică să intre în casă, aşa că a apelat la o patrulă de jandarmi care era în zona blocului.
În clipa deschiderii uşii, pisica a avut aceeaşi reacţie (după spusele soţiei) şi jandarmul al cărui nume nu îl cunosc încă i-a dat pisicii cu spray paralizant deşi a fost informat de către soţia mea că avea pui.
În uma acestui fapt, puii nu au mai putut suge lapte de la mama lor (la vârsta de o lună) şi în ziua următoare pisica a fugit de acasă într-un mod bizar, s fugit pe geam - de la etajul trei al blocului - puii lăsându-i singuri în casă. De atunci n-am mai vazut-o. Avea vârsta de trei ani şi absolut niciodată nu s-a mai apropiat de un geam deschis. mă gândesc ca mirosul rămas în casă pe care ea îl percepe altfel decât noi a făcut-o să ia această atitudine după ce a trecut efectul de la spray.
Întrebarea mea ar fi dacă acel jandarm poate fi făcut răspunzător pentru situaţia creată si dacă l-aş da în judecată ce şanse aş avea?
Menţionez faptul că sunt conştient de faptul că nu pot prin asta să întorc lucrurile înapoi, dar ar trebui această persoană să recunoască fapta nedemnă de meseria lui.
Avănd în vedere situaţia creată
Având în vedere efectele produse de acţiunea jandarmului, puii rămasi fără mamă cărora a trebuit să le dau lapte cu biberonul si mama care cine ştie dacă mai trăieşte, pot să cer daune?
În speranţa că subiectul arătat nu vi se pare banal ci ar trebui înţeles ca o atitudine necontrolata a unei persoane care nu are ce căuta în postul pe care îl are, vă mulţumesc din inimă dacă aţi putea să-mi daţi un răspuns.
Subiectul nu este de loc banal, dar mie, problema cea grava si as zice scandaloasa..., mi se pare a fi sotia si nu jandarmul care a facut si el ce l-a dus capul. Trebuie sa tinem cont de faptul ca in Romania, din pacate, inca nu avem oameni instruiti pentru lucrul cu animalele. Jandarmul a fost chemat in ajutor de o stapana careia ii era frica?!?! de propria-i pisica....