avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la diurna

Buna ziua, sotul meu estoe angajat la o firma de curierat,lucreaza minim 12 ore pe zi si la o distanta de peste 100km de sediul firmei.Vreau sa intreb daca are dreptul la plata diurnei zilnice in cazul in care in CIM apare doar cu 8 ore lucrate si fara nici un alt act aditional care sa prevada depasirea acestor ore lucrate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 8 Septembrie 2011
Din pacate sotul dvs nu are dreptul de a beneficia de diurna, astfel angajatul are drepturile pe care si le-a negociat prin contract.
Art. 25 alin. (2) ind. 1, C. muncii prevede ca " Cuantumul prestatiilor suplimentare in bani sau modalitatile prestatiilor suplimentare in natura sunt specificate in contractul individual de munca."
Ca si sfat, recomand ca sotul dvs sa incerce o renegociere a clauzelor contractuale, existand posibilitatea legala de a incheia un act aditional la contractul de munca - art. 17, alin. (2) si (4) ind. 2.
si totusi nu i-au fost platite nici orele suplimentare ,se pot verifica deoarece la preluarea coletelor dimineata si la predarea actelor seara se scaneaza datele ,ar fi indreptatit sa ceara plata lor instanta?
Atata timp cat puteti sa dovediti, se poate cere in instanta.
Art.25 C.mun. se refera la clauza de mobilitate ... iar in litigiile de munca , sarcina probei o are angajatorul si nu salariatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare rosler rosler Am 4 angajati pe post de agenti de vanzari care nu isi desfasoara activitatea la sediu ci trebuie sa mearga la clientii din aria lor de responsabilitate: 1. ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate lamuri? mariams70 mariams70 Am si eu o intrebare,sotul meu lucreaza la o firma de curierat,zilnic lucreaza in afatra localitatii mai exact la 115km de sediul firmei unde se reintoarce ... (vezi toată discuția)
Diurna - salariat in constructii si salariat mobil sofer valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua, Am urmatoarele intrebari: pentru salariatul in constructii / pentru salariatul sofer caruia in contractul de munca locul de munca nu este fix: ... (vezi toată discuția)