avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citare martor proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citare martor proces penal

Buna ziua,
sunt martor intr-un proces penal privind rambursarea de TVA necuvenita. Am fost citata ca martor de 4 ori, datorita sarcinilor de serviciu, am participat la audieri de fiecare data. Ultima oara, nevand nimic de adaugat la declaratia initiala, mi s-a comunicat ca nu voi mai fi citata. Situatia insa nu sta asa: am fost din nou citata ca martor pentru septembrie 2011.
1. Acum, fiind pensionara, deci degrevata de sarcinile de serviciu, in cazul in care nu ma pot deplasa la locul procesului, acesta fiind in alta localitate, ce solutie exista?
2. Se poate intocmi vreun un document in care sa precizez ca nu mai am nimic de adaugat la declaratia anterioara?
3. Care sunt consecintele neprezentarii mele la proces?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mama_tamy , utilizator 15:29, 9 Septembrie 2011
consecinta neprezentarii constau in amendarea dvs ptr fiecare termen la care lipsiti si se va emite mandat de aducere - adica va veni politia la dvs acasa si va vor aduce ei in fata instantei.

este de preferat sa mergeti si sa solicitati instantei rambursarea cheltuielilor cu deplasarea.

oricum, este posibil ca instanta doreste confirmarea depozitiei date in fata procurorului.
Va multumesc mult pentru amabilitate si promptitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie krmnik krmnik am primit o citaţie să mă prezint ca martor în cazul unei plângeri contravenţionale.(presupun că este vorba despre o oprire în trafic în urma căreia ... (vezi toată discuția)
Citatie dragosdys dragosdys Buna ziua, Am primit acasa o citatie la un proces pe data de 5 iulie, la acelasi proces a mai primit o citatie o ruda de mea(care este si parte vatamata) in ... (vezi toată discuția)
Martor Ddaniel00 Ddaniel00 Martorul este obligat sa se prezinte la proces? Care sunt consecintele neprezentarii? Se poate motiva in vreun fel absenta pe cale legala, fiind scutit medical ... (vezi toată discuția)